Olguţa Vasilescu: Vestea bună este că, după alegeri, PDL va sta acasă

Olguţa Vasilescu: Vestea bună este că, după alegeri, PDL va sta acasă

388
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Senatorul Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Uniunea Social Liberală va câştiga alegerile locale şi generale şi va guverna fără PDL şi UDMR.

Lia Olguţa Vasilescu a făcut aceste precizări în contextul în care fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a afirmat că Mişcarea populară ar putea câştiga, la parlamentare, în jur de 30% din voturi, guvernarea urmând să fie asigurată împreună cu PSD, în timp ce PNL şi UDMR ar rămâne în Opoziţie.

“Vestea bună pentru români este că PDL şi UDMR vor sta o tură în Opoziţie, poate chiar acasă. Eu nu dau doi bani pe Sebastian Lăzăroiu, ca sociolog, aşa cum nu am dat doi bani pe el nici când era ministru, când reducea numărul asistaţilor social, dar nu ştia care este numărul lor. Văd că ne-a stabilit deja procentele în locale, când se va rupe Alianţa şi care ne sunt obligaţiile unora faţă de alţii. Veştile proaste pe care i le dăm dlui Lăzăroiu sunt că USL va câştiga alegerile locale şi generale şi că va guverna fără PDL, UDMR sau alţi cai verzi pe pereţi pe care îi visează domnia sa”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul social-democrat i-a reamintit fostului consilier prezidenţial că PSD îşi respectă cuvântul faţă de partenerii de alianţă, faţă de care are o obligaţie. ”Sebastian Lăzăroiu îşi închipuie că politica se face ca la Cotroceni, unde dânsul a slujit, adică azi baţi palma şi mâine spui ‘este cuvântul meu, eu l-am dat, eu îl iau înapoi’ şi cauţi alt partener prin vecini”, a susţinut aceasta.

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, a declarat, joi, că Mişcarea populară, formată în jurul PDL, ar putea câştiga, la parlamentare, în jur de 30% din voturi, guvernarea urmând să fie asigurată împreună cu PSD, în timp ce PNL şi UDMR ar rămâne în Opoziţie.

“Mişcarea populară va fi, în prima fază, o alianţă de tip electoral, între PDL, UNPR, PNŢCD, probabil şi o componentă ecologistă, probabil şi anumite grupuri civice active de centru-dreapta. Va fi acest conglomerat sub forma unei alianţe electorale. Şi, după aceea, la toamnă, dacă lucrurile merg bine, s-ar putea să se închege ca un agregat politic. De obicei, alianţele electorale se fac doar pentru alegeri, nimeni nu mai are după aceea nicio obligaţie să rămână. Dar, dacă lucrurile merg bine, poate să devină o alianţă politică”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Sebastian Lăzăroiu.

În opinia sa, după alegerile locale, USL s-ar putea scinda din cauza rezultatelor electorale care nu vor fi pe măsura aşteptărilor.

“Mi-e teamă că se vor (PSD şi PNL – n.r.) sparge pentru că nu vor lua acel scor pe care ei îl cred. Nici măcar 40% nu vor reuşi să ia în locale, pentru că aşa este aritmetica electorală. Sondajele sunt una, în teritoriu este cu totul altceva şi modul în care se desfăşoară votul. La locale eu nu-i văd să ia mai mult de 40%, undeva între 35 – 37%”, a afirmat fostul consilier prezidenţial.

El a afirmat că, după parlamentare, la guvernare ar trebui să fie o mare coaliţie, pentru că este nevoie de revizuirea Constituţiei. AGERPRES

Sursa: http://radicaldedolj.info/



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.