O operă cu chipul lui Brâncuși, din cuie și ață, poate fi...

O operă cu chipul lui Brâncuși, din cuie și ață, poate fi văzută la Craiova

3.937
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Expunerea la Craiova a unei opere tribut cu chipul marelui sculptor Constantin Brâncuși este ocazionată de o campanie demarată de un grup de tineri timisoreni (foto), ca un proiect alternativ ce vizează strângerea de fonduri pentru Cumințenia Pământului. Opera, care a fost realizată prin tehnica string art de o echipă de tineri artiști ai comunității ”Cufir” în cadrul proiectului “Ciocîlteul lui Brâncuși”, va putea fi admirată de craioveni în prima parte a zilei în curtea Muzeului de Artă, iar după ora 13:00 în incinta Electroputere Parc Mall. Artistii Cufir

 

Pentru realizarea operei-tribu, tinerii au folosit doar două materiale, respectiv cuie (7000 de bucăți, din care aproximativ 1000 reprezintă românii care, prin donații, au contribuit la strângerea de fonduri pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului) și ață.

 

Dezvelirea operei a avut loc azi, la Târgu-Jiu, ocazie cu care a fost lansat și video-ul final al campaniei care a unit românii pe aceeași placă în numele artei și al vorbelor celebre ale lui Brâncuși.

 

#SelfiecuBrâncuși, următoarea etapă din cadrul inițiativei, presupune un turneu prin diferite orase din România, unde opera-tribut va fi expusă pentru ca oamenii să își poată face o fotografie cu aceasta. Mesajul pe care îl vor purta tinerii artiști va fi că oamenii își vor face mai mult decât o fotografie cu chipul lui Brâncuși, cu aproximativ 1000 de români uniți pe aceeași placă, prin artă, de dragul lui Brâncuși. Ciocan si cui

 

Sperăm ca românii să fie impresionați de grandoarea operei realizate de noi, cu muncă multă și pasiune. A fost o provocare mare să o realizăm, dar credem că provocările vor urma și de acum înainte. Opera rezultată are o greutate semnificativă. Abia o putem muta două persoane. Chiar suntem curioși de reacția oamenilor când vor vedea opera și când vor vedea video-ul“, a declarat Rareș Mateescu, unul dintre artiștii Cufir.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5046

    de ce au ajuns operele lui in mana particularilor?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.