Mașină de poliție implicată într-un accident. Un agent a fost rănit ușor...

Mașină de poliție implicată într-un accident. Un agent a fost rănit ușor (Foto)

18.729
15
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O mașină de la Rutieră a fost implicată, aseară, într-un accident produs pe Bvd. Nicolae Titulescu, în zona Casei de Știință. Oamenii legii erau în acțiune, cu semnalele luminoase și acustice pornite. În intersecție, însă, un șofer care avea verde la semafor a trecut fără să le acorde prioritate. Mașina poliției nu a putut evita impactul și l-a lovit în laterală, apoi autoturismul a ricoșat într-un stâlp. În autoturism erau trei adulți și un bebeluș. Din fericire însă s-au deschis airbag-urile și nimeni nu a fost rănit. Nu la fel de norocos a fost și unul dintre polițiști, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

 

Șoferul care nu a acordat prioritate se apără și spune că polițiștii nu aveau semnalele acustice în funcțiune. „Am trecut pe verde, iar poliția venea din partea cealaltă și m-a lovit în spate. Avea aprinse doar girofarele nu și semnalele acustice“, a declarat Ștefan Silviu Florian.

 

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. „ Autospeciala care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune a pătruns în intersecție, iar un alt autoturism care se deplasa pe Calea Sevrerinului dinspre Filiași către centru nu i-ar fi acordat prioritate. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele și împrejurările care au dus la acest accident“, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj. Ambele autoturisme au fost grav avariate și au fost ridicate cu platforma.



15 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     18-07-2011
    Locatie
     Şofer pe Titanic !
    Mesaje
    320

    pulitia romana…ei mereu au prioritate..

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    641

    De ce nu pun camere video pe fiecare dintre masinile politiei? In felul acesta s-ar elimina discutii inutile. Din punctul meu de vedere n-a avut semnalele acustice pornite. A fost ranit pentru ca nu purta centura de siguranta ( ei au voie sa nu poarte centura de siguranta, pentru ca sunt in misiune ) . Morala : Sa nu bati cuie-n geam!

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
  3. #3

    Ăla cu Audi e de OLT. Asta spune tot. Mereu conduc ca pe maidan. E de înțeles, la ei în Balș, Caracal etc.. Nu prea sunt intersecții asa mari semaforizare.

  4. #4

    Ala cu Audi era de OLT. Asta explica multe. Ei nu prea au intersecții mari semaforizare acolo. Noroc ca mergeau camerele de supraveghere în intersecție, și se vede clar ca a trecut pe roșu.

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-12-2013
    Mesaje
    0

    Radu Conte, irelevant comentariul tau, in articol scrie clar ca avea verde, daca esti tu politist poate , asta e partea 2-a, si de ce sa credem ca aveau si semnalele acustice pornite? cand de multe ori i-am vazut doar cu girofarul aprins. Daca urasti tu pe cei cu masini de OT, asta e alta poveste. In concluzie ori esti politist sau ai frate/sora/mama/tata care lucreaza in politie, ori pur si simplu esti un retardat, sau amandoua variantele

  6. #6

    EU L-AS CREDE SI PE SOFER..INSENSUL CADE NENUMARATE ORI AM VAZUT MASINI DE POLITIE9inclusiv azi)..care pun semnalele doar ca sa treaca mai repede de o intersectie..dupa care,,,le opresc…asta cu..”misiunea;; e vrajeala..tot timpul ei sant in misiune…am vazut o masina de pol oadat..cu 3 agenti inauntru..si..unul bea cafea..unul fuma…si era destul de aglomerat…au pornit semnalele ca sa isi faca loc..dupa care au revenit la activitaile lor..din masina…

  7. #7

    Cine a trecut pe rosu? Citeste macar declaratia si articolu inainte sa comentezi aiurea

  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     07-01-2007
    Mesaje
    77

    soferul are dreptate, cum s-a spus si mai sus cand vad aglomeratie sau sa grabesc pur si simplu (nu sunt in misiune) pornesc girofarul, stiu cazuri exact..le pornesc asa pentru distractie…

  9. #9

    Toata ziua sunt in misiune, doar cand ai nevoie de ei nu-i gasesti…ca sunt plecati in misiune…

  10. #10
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4001

    Toata ziua sunt in misiune?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  11. #11
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-03-2007
    Mesaje
    5

    Este posibil sa nu fi avut semnalele acustice in functiune. Cu totii am intalnit in trafic masini de pol si ambulante care nu folosesc si semnalele acustice . Intrebarea este cum demonstram asta?

  12. #12
  13. #13
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    148

    ce prosti

  14. #14
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4672

    Nu strica sa se asigure si ei putin,cu toate semnalele lor luminoase…

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    42

    Art. 32. – (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii:
    a) lumina rosie obliga participantii la trafic sa opreasca in directia de mers cat mai aproape de marginea drumului;
    b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere;
    c) lumina galbena obliga participantii la trafic sa circule cu atentie.
    (2) Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
    a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinand politiei si pompierilor;
    b) pentru lumina albastra – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera,

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.