Dan Podeanu, premiat de autoritățile locale pentru întreaga activitate

Dan Podeanu, premiat de autoritățile locale pentru întreaga activitate

4.373
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Antrenorul echipei feminine de spadă a României, prof. Dan Podeanu, a fost premiat, astăzi, de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în semn de recunoștință și mulțumire pentru performanțele aduse prin pregătirea elevilor doljeni. Alături i-a fost și spadasina craioveană Loredana Dinu. Reamintim că Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au câștigat, anul acesta, Aurul la Olimpiada de la Rio.

 

Vă rog, împreună, să aplaudăm unul dintre cei mai buni profesori pe care învățământul doljean îi are, cel care generații la rând a pregătit elevi pentru performanță, cel care anul acesta a adus Craiovei și României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio”, a spus Lavinia Craioveanu, inspectorul general al IȘJ Dolj.

 

Dan Podeanu a afirmat că întreaga sa activitate a fost şi este legată de Craiova, unde s-au făcut şi se fac performanţe deosebite în sport şi învăţământ. „Am început ca profesor de educaţie fizică în localitatea doljeană Caraula, apoi la Şcoala generală 13 din Craiova până când am intrat în sistemul de performanţă care tot de Craiova mă leagă”, a spus antrenorul craiovean.
Podeanu a mai afirmat că toţi cei care doresc să facă performanţă nu ar trebui să se compare cu alţii, pentru că de-a lungul timpului sportivii pe care i-a antrenat au reuşit să învingă echipele altor ţări cu mari tradiţii şi mari puteri în lumea sportului. „Problema este pentru mine următoarea: tot timpul ne comparăm cu alţii şi dacă o să ne comparăm în permanenţă cu condiţiile, cu timpul, cu populaţia, cu economia altor ţări nu o să facem nimic. Ca şi dovadă este faptul că la aceste jocuri olimpice mi-a făcut plăcere să văd sub drapelul României colegele noastre din ţări precum SUA. Craiova a avut în permanenţă un corp de dascăli dăruiţi şi nu întâmplătoare sunt rezultatele nu doar din sport, ci la toate disciplinele. Câştigătorii la olimpiade care nu au ţinut cont de diferenţa dintre ei şi ceilalţi, ci şi-au reprezentat tot timpul ţara cu onoare„, a spus Podeanu

 

Profesorului Dan Podeanu i-a fost oferit un premiu de 2.000 de lei și o diplomă pentru întreaga activitate.

Sursa foto: digisport.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.