Consilierii municipali, obsedaţi de imagine

Consilierii municipali, obsedaţi de imagine

431
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Apropiata campanie electorală aproape că îi scoate din minţi pe aleşii locali. Timp de mai bine de o oră, consilierii  s-au târguit pe marginea felului în care ar trebuie să se adreseze Executivului Primăriei Craiova, cerând cu insistenţă să li se dea dreptul să vorbească la microfon, şi nu să se exprime în scris.

 

Scandalul a pornit, de fapt, chiar de la ordinea de zi, de pe care a lipsit celebrul punct dedicat întrebărilor şi interpelărilor, la mare căutare acum când se apropie campania electorală. Consilierii PDL au reacţionat vehement când le-a fost adus la cunoştinţă că acest punct nu se mai regăseşte în desfăşurarea acestei şedinţe întrucât lipseşte primarul Antonie Solomon, care ar fi trebuit să ofere răspunsurile. “Ce treabă avem noi dacă domnul primar evită să ne întâlnească şi preferă să meargă la şedinţe de partid în loc să vină aici şi să discutăm despre problemele oamenilor”, a început discuţiile consilierul democrat-liberal, Nicolae Marinescu. A fost susţinut imediat de colegii de partid, Sabin Giurgiu şi Marian Vasile, ambii cerând cu insistenţă ca întrebările pe care le au să fie, totuşi, adresate lui Terodor Sas, viceprimarul înlocuindu-l pe primar. Lucrurile au mers până acolo încât acesta din urmă a fost acuzat de “timiditate”, pe care ar fi încercat să o contracareze cu convorbiri misterioase la telefon.

Dacă e circ, atunci să fie!

Consilierul PSD, Constantin Răducănoiu a pus punctul pe “i”, spunând că of-ul aleşilor locali PDL nu este de a semnala ce probleme au craiovenii, ci un alt mod de a-şi face imagine prin luările lor de cuvânt. “Este evident că ne interesează doar să fim filmaţi şi fotografiaţi. De aceea, cred că nu are rost să vorbim în van, când primarul lipseşte”, a spus acesta. De altfel, Răducănoiu a propus ca întrebările să fie adresate în scris, urmând ca şi răspunsurile să fie date în acelaşi mod. De cealaltă parte, consilierii democrat-liberali au propus ca aceleaşi întrebări să fie făcute de la microfon, mulţumindu-se şi cu răspunsuri oferite-n plic. Aşa s-a şi votat în cele din urmă. “Asistăm de câteva luni la circ în Consiliu Local Municipal. Aş dori ca preşedintele de şedinţă, oricare ar fi, să aplice sancţiunile care se impun văzând comportamentul unora dintre noi”, a spus consilierul PSD, Bianca Predescu. Solicitarea sa nu a fost pusă în practică.

Întâmplarea a făcut ca sala de şedinţă chiar să fie plină, pe timpul plenului, mulţi dintre cei prezenţi râzând, bătând din palme şi chiar fluierând.

 

Sursa: cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.