RAT Craiova a primit ”undă verde” pentru încă 5 autobuze noi

RAT Craiova a primit ”undă verde” pentru încă 5 autobuze noi

6.276
22
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Achiziția unui nou lot de autobuze se va face în baza acordului cadru cu firma Solaris. Investiția, de 5,25 milioane lei, a fost aprobată, astăzi, printr-o rectificare bugetară. Reînnoirea parcului auto al SC RAT a început în 2014, când Primăaria Craiova a cumpărat 17 autobuze, cu valoarea totală de 18,4 milioane de lei, iar în anul 2015, alte 7 autobuze, cu valoarea totală de 7,5 milioane de lei.

 

În vederea continuării acestei achiziţii, propunem, pentru anul 2016, asigurarea sumei de 5.249 mii lei, necesară pentru achiziţia a cinci autobuze”, se arată în Raportul proiectului de hotărâre aprobat, azi, de aleșii locali.

 

Trebuie menționat că municipalitatea craioveană a decis să continue achiziția de mijloace de transport în comun pe acordul cadru cu firma Solaris după ce varianta achiziției prin fonduri europene a fost scoasă din calcul, cel puțin deocamdată, din cauza întârzierii apariției ghidurilor de finanțare, potrivit primarului Craiovei, Olguța Vasilescu.

 

Cele cinci autobuze ar urma să fie livrate în aproximativ două luni. 



22 COMENTARII

  1. #21
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5995

    Bai eu am zis ca sunt casate la 8 ani ca astia de la Sobolan Craiova le repara cu toporu.. Parca acum de curand se plangeau de licitatii de piese pentru autobuze si ca luasera piese la suprapret si ca nu au piese.

    Autobuzele astea nu sunt masina personala. Astia trebuie sa fie ceas din punct de vedere mecanic/electric ca doar transporta persoane desi la cum arata unele ai zice ca trasnsporta cu ele sobolanul ovine si porcine.
    Piesele pentru autobuze si autocare costa scump foarte scump si nu isi permite sobolanul sa le repare ca la carte si cu simt de raspundere. Astia de la sobolan doar le carpesc asa cum au carpit si tramvaiele. Le carpesc si trag de ele cat pot dar asta nu inseamna ca ce fac fac ok.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  2. #22
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1709

    @adymartianul
    Mulțumesc pentru corectare și pentru poză. Îmi cer scuze pentru eroare.
    Într-adevăr la modelele mai vechi se prefera ca motorul să fie poziționat sub podea, de regulă în partea din spate a mașinii, însă autobuzele mai noi au podeaua coborâtă pe toată lungimea vehiculului..
    Eu eram convins și că instalația de climatizare este tot acolo, probabil este poziționată deasupra.

    --Optim

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.