Stop, stadion mic! Primăria trece cu buldozerul prin proiect

Stop, stadion mic! Primăria trece cu buldozerul prin proiect

9.946
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,50)

Lucrările la stadionul de atletism vor fi sistate, iar proiectul de execuție va fi conservat și reconsiderat. Decizia a fost luată, ieri, de majoritatea consilierilor locali, care a aprobat propunerea demersului de schimbare a acestuia din stadion de fotbal și atletism într-unul exlusiv de atletism, ”apt” de competiții internaționale. Răzgândirea va costa municipalitatea, în plus, timp și ”până într-un milion de euro”, după calculele primarului Olguța Vasilescu.

 

Aleșii locali au fost de acord ca proiectul stadionului să fie modificat astfel încât acesta să fie destinat exclusiv atletismului. Așadar, stadionul, ale cărui lucrări sunt, oricum, în întârziere de aproximativ 2 ani, va fi suspus unor recompartimentări și adaptat jocurilor atletice. Aleșii de la PNL s-au revoltat și au întrebat cum e posibil ca un proiect să fie schimbat la mijloc de drum și au acuzat Executivul de inconsecvență. Dar, primarul le-a argumentat că noul ”Oblemenco” va fi gata mai repede decât se aștepta, motiv pentru care pe stadionul mic nu mai este nevoie și de teren de fotbal.

 

Acum, la jumătatea lucrărilor, ne-am răzgândit. Sistăm lucrările, conservăm – probabil asta implică și niște costuri -, reproiectăm, scoatem din nou la licitație. Păi, în condițiile astea, vom avea stadion la calendele grecești, având în vedere experiența noastră. Termenul pentru a avea stadion de atletism a expirat și nu-l avem. Ne arătați în cotinuare hârtii, proiecte, proiectanți. (…) Pot să trag niște concluzii (…) am demolat stadionul «Oblemenco», iar acum am rămas fără stadione și ne uităm pe videoproiectoare. Cât ne costă în plus toate aceste răzgândiri?!“, a întrebat  Marinel Florescu de la PNL.

 

Olguța Vasilescu a răspuns că, din bugetul inițial, de 1,7 milioane de lei, până acum au fost cheltuiți 600.000 de euro. „Dacă vom merge mai departe cu stadionul la standard european, va trebui să mai facem, probabil, o cheltuială de până într-un milion de euro“, a apreciat edilul și i-a îndemnat pe consilieri să voteze cum consideră.

 

Dar, liberalii i-au invitat pe restul colegilor, în frunte cu primarul, să meargă la cursuri de perfecționare în administrație. „Noi nu votăm nici «pentru», nici «împotrivă», pur și simplu nu votăm. Ce ne-ați prezentat este o informare, nu un proiect. Spre deosebire de doamna primar, noi cunoaștem legislație și nu vom vota deloc. Este doar o informare. Nu avem cum să votăm legal“, a spus liberalul Marian Vasile.

 

Ca să venim cu niște proiecte pentru dumneavostră, ca să știm dacă le punem pe ordinea de azi, vă consultăm înainte. Asta este ideea: votați sau nu, este opțiunea dvs. Este un vot consultativ“, a explicat Vasilescu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.