Monitorul Oficial va putea fi citit gratuit în format electronic

Monitorul Oficial va putea fi citit gratuit în format electronic

2.216
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Accesul la actele publicate în Monitorul Oficial va fi gratuit, conform unei decizii a Camerei Deputaţilor, ca urmare a adoptării unui proiect de lege a deputatul PSD Florin Gheorghe din Constanţa.

 

Parlamentarul i-a convins pe deputaţi de ce trebuie ca documentele să nu mai fie consultate pe bani. Parlamentatul spune că România era printre puţinele state europene care percepea taxe şi îi obliga pe cetăţeni să plătească abonamente costisitoare ca să poată consulta baza legislativă în format electronic.

 

Oricine va dori să acceseze varianta electronică a bazei legislative va putea să o facă direct de pe pagina Monitorului. Aproape zilnic apar în Monitorul oficial o grămadă de ordonanţe de urgenţă, legi, hotărâri de guvern, decizii ale Curţii constituţionale, ordine ale miniştrilor, iar oamenii simpli, antreprenorii şi chiar instituţiile publice trebuie să le cunoască de îndată conţinutul, pentru a le putea respecta. Dacă nu o fac, imediat autorităţile vin şi aplică nemilos sancţiuni, pentru că necunoaşterea legii nu poate fi invocată în apărarea individului“, a declarat deputatul Florin Gheorghe, citat de Adevărul.

 

Varianta tipărită rămâne, în continuare, contra cost.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6001

    O veste extrem de buna.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.