Grefierii de la Judecătoria Craiova au întrerupt lucrul în semn de protest

Grefierii de la Judecătoria Craiova au întrerupt lucrul în semn de protest

5.643
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Grefierii Judecãtoriei Craiova au întrerupt, astăzi, activitatea, pentru două ore, între 10:00 şi 12:00, şi vor protesta în acest fel timp de o săptămână. Mâine le vor urma exemplul și grefierii Tribunalului Doljm care vor protesta în aceeași manieră, cu întreruperea activităţii timp de două ore.

 

Grefierii sunt nemulţumiţi de lipsa normării muncii, volumul mare de muncă, prestarea de ore suplimentare neplătite şi imposibil de recuperat, salarizarea inadecvată în raport cu responsabilităţile, sarcinile trasate şi cu interdicţiile funcţiei etc.. Aceștia se mai plâng că muncesc în spații inadecvate desfăşurării activităţii şi lipsa unui organism propriu care să se preocupe de gestionarea carierei profesionale a personalului de specialitate, respectiv Ordinul Grefierului.

 

La nivelul Judecătoriei Craiova, din luna septembrie schema de personal a fost suplimentată cu un număr de şase judecători, fără a se numi şi grefieri pentru aceşti judecători cu care va trebui să intrăm noi prin rotaţie, ceea ce pentru noi, la volumul de activitate pe care îl avem, va însemna efectuarea la greu de ore suplimentare, sâmbete şi duminici petrecute la servicu pentru a fi cu lucrările în termenul prevăzut de regulamentul de ordine interioară. Prin intrarea în vigoare a noilor coduri – de procedură civilă şi procedură penală – au apărut noi termene, mai multe lucrări de efectuat, iar noi, ca personal, suntem aceiaşi. Nu e vorba de plata orelor suplimentare, dar în momentul în care vrei să recuperezi acele ore suplimentare cu timp liber, nu există timp fizic„, a spus unul dintre grefierii Judecătoriei Craiova.

 

Foto: arhivă



5 COMENTARII

  1. #1

    Nu impart avocatii si judecatorii banii si cu ei? Ce milogi…

  2. #2
  3. #3

    Legea răspunderii magistraților unde este?? Dacă vor bani să răspundă pentru hotărârile date.

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6016

    Ba esti nebun.. la ce salariu au astia se plang.. Eu daca eram grefier mi-era rusine sa ma milogesc.

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  5. #5

    Mafia din Judecatorie incepe razbelul ..pentru bani.Nu se mai satura de bani mizerabilii,judecatorii care ucid a doua oara un om cand soferilor criminali li se da cu suspendare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.