Poliţiştii cercetează doi doljeni pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Poliţiştii cercetează doi doljeni pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

271
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti din cadrul Biroului A.E.S.P. la domiciliul lui N.SILVIU din Craiova în scopul verificării modului de deţinere şi păstrare a armei deţinute legal, poliţiştii au constatat faptul că acesta, pe lângă pistolul deţinut legal şi cele 12 cartuşe, a cumpărat alte 25 cartuşe de la un magazin specializat din Craiova.

Din primele cercetări a rezultat faptul că acesta a tras 37 cartuşe în curtea locuinţei, pentru a proba pistolul, astfel, pe numele craioveanului poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Biroului A.E.S.P. şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr.15 Filiaşi în urma activităţilor desfăşurate l-au depistat pe I.NICOLAE, 70 de ani, din comuna Braloştiţa care deţinea ilegal o armă de vânătoare cu alice, cal.12.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 22.11.2011, acestuia i-a fost anulat dreptul de deţinere a armei şi muniţiei aferente, cât şi a permisului de armă însă cu toate că la data de 29.11.2011 a luat la cunoştinţa despre acest lucru, a refuzat să depună arma la un armurier autorizat conform prevederilor Legii 295/2004.
Şi în acest caz poliţiştii doljeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile Legii 295/2004, arma fiind ridicată în vederea cercetărilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.