Anchetă la Spitalul Județean. Mai mulți pacienți au fost infectați cu o...

Anchetă la Spitalul Județean. Mai mulți pacienți au fost infectați cu o bacterie periculoasă

10.344
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce conducerea unităţii medicale a sesizat că șase pacienţi au fost infectaţi cu bacteria clostridium difficile. Inspectorii DSP iau mai multe probe pentru a stabili dacă este necesară închiderea secției.„Această bacterie este periculoasă pentru persoanele în vârstă. Clostridium difficile provoacă diaree destul de puternică cu afectarea stării de sănătate. Am luate probe şi în funcţie de rezultate vom lua măsurile ce se impun. Dacă este cazul să fie făcută o nouă dezinfecţie“, a declarat Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt din cadrul DSP Dolj. 

 

Cei șase pacienți infectați cu bacteria clostridium difficile au fost depistați săpătămâna trecută. Aceștia au fost tratați, iar cinci dintre ei au fost externați. „Două cazuri au fost depistate la Secția de Neurologie, două la secția de terapie intensivă, iar alte două la alți doi pacienți. Este o bacterie pericuolasă și este adevărat că și oamenii sănătoși pot avea această bacterie. Noi am înştiinţat Direcţia de Sănătate Publică, aşa cum facem de fiecare dată când constatăm astfel de cazuri“, a spus Bogdan Fănuță, directorul Spitalului Județean din Craiova.

 

Nu este epentru prima dată anul acesta când în secțiile Spitalului Județean de Urgență Craiova sunt depistate bacterii. În luna august seția ATI din cadrul Spitalului Județean din Craiova a fost închisă pentru dezinfectare după ce o serie de analize au sos al iveală prezența a patru bacterii periculoase.

 

 



13 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3

    E GROAZNIC SPITALUL JUDETEAN DI CRAIOVA MAI ALES LA PEDIATRIE ETAJUL 10 MOARTE CURATAAAAAAAAA

  4. #4

    Sper din tot sufletul să audă și cei de la Guvern să se facă odată lumină și la Craiova

  5. #5
  6. #6

    Peceriștii din spital știu numai să jefuiască bugetul și să omoare oameni.
    Unde sunt spitalele și promisiunile PSD, partidul agenților ruși Dragnea, Ponta, Ilici Iliescu, Năstase???

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    17

    Intrebatil pe bolsevicul preoteaza daca stie cumva ceva de treaba asta.
    PS. Luminita Mihai, de ce mergi acolo daca etse groaznic, mergi in alta parte unde nu e groaznic, nu te retine nimic si nimeni sa o faci, sau nu stiai ca este groaznic inainte sa te duci acolo ?

  8. #8

    Nimic nou. Asta i Craiova. Continuam împreună.

  9. #9
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-03-2015
    Mesaje
    6

    Ineptia cea mai mare este ca acest DSP isi are sediul tot in incinta spitalului judetean si cu toate acestea tot ei elibereaza si isi dau acordul asupra avizelor de functionare pt acest spital …
    Culmea este ca pe langa intrarea principala in DSP, acestia mai au si o intrare comuna cu cea de jos din spital, pe care sigur 99% dintre voi o stiti – parca intri intr-o caverna, iar peretii … sau pe jos …
    Despre sectii … ce sa mai vorbesc … stiti si voi si tot judetul … asa ca as vorbi inutil …

    Oricum, un sfat
    ”Sa o luati pe margine” , cand vedeti ca dau ”fomeile de serviciu ” cu mopul, ca daca nu … va apostrofeaza ele .

  10. #10
    De-al casei
    Data de inscriere
     27-03-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    425

    Mie mi se pare curios cum de o clinica privata noua obtine cu dificultate anumite avize, iar un spital ca cel mentionat functioneaza de ani buni in conditiile pe care le stim, iar toti cei care au fost si sunt in conducere si-au ridicat case precum directorii marilor banci dintr-un salariu de bugetar.

  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    20
    Citat Mesaj initiat de ibra
    Mie mi se pare curios cum de o clinica privata noua obtine cu dificultate anumite avize, iar un spital ca cel mentionat functioneaza de ani buni in conditiile pe care le stim, iar toti cei care au fost si sunt in conducere si-au ridicat case precum directorii marilor banci dintr-un salariu de bugetar.

    Daca esti de-al mafiei ai prioritate, daca nu, esti impiedicat. Este foarte, foarte simplu.

  12. #12

    Aceasta bacterie este de ani de zile in toate spitalele.Anul trecut in secția nr 5 in vara era dezastru cu aceasta bacterie. Medicamentele care se dau pt a distruge aceasta bacterie slăbesc imunitatea bolnavului iar la personale peste 60 de ani este mortală aceasta bacterie. Cel putin in cazul mamei mele asa s-a intamplat.A stat 2luni si jumatate in faimosul spital ,a fost supusă la 4intervenții chirurgicale ,a luat aceasta bacterie pe langa altele si a decedat.Asa ca dragi directori de spitale nu mai pitulati gunoiul sub pres pt ca va mor pacienti si nu mai aveti de unde lua spaga.

  13. #13

    asa a murit si tatal meu infectat de bacterii din spitalul din craiova . acest spital ar trebui ars sau demolat pentru ca te duci aproape sanatos si te intorci in 4 scanduri.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.