Dosarul Olguței Vasilescu se întoarce la Parchet

Dosarul Olguței Vasilescu se întoarce la Parchet

4.121
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Magistrații Tribunalului București au decis, ieri, să întoarcă la DNA dosarul de corupție în care sunt cercetați primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, fostul city-manager, Radu Preda, și Elena Daniela Popescu. Altfel spus, procurorii trebuie să refacă rechizitoriul pentru că unele probe, precum înregistrări ambientale și declarații, au fost declarate nule sau nelegale. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

 

Pe 20 septembrie a.c., Tribunalul București a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, respectiv declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare. Procurorii au avut la dispoziţie cinci zile să comunice instanţei dacă retrag dosarul în vederea refacerii urmăririi penale sau aleg să continue judecarea procesului.

 

Solutia pe scurt dată ieri în ședința Tribunalului București arată că: ”În baza art.346 alin.1 şi 3 lit.a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. Menţine dispoziţiile încheierii de şedinţă din data de 20.09.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară şi anume: În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi, 06.10.2016.”.



5 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    361

    La puscarie javraaaa la puscarie ….

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-07-2016
    Locatie
     bucuresti
    Mesaje
    2

    De cate ori se intoarce?

  3. #3

    Asa tovarasi ,scapati-o ..sa o faceti si fata mare.Miroase a coruptie la Tribunalul Dolj ,miroase rau a coruptie…Mi-e sila de Craiova si de judecatorii care isi bat joc de orasul asta.Rusine sa va fie,dar ce vorbesc eu de rusine cu niste oameni care raspund la comenzi politice.

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    34

    UFFFF !!! fir-ar sa fie, iar ? poate acum e cu noroc. La cat mai multi acolo la racoare

  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5101

    hopaaaaaa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.