ALDE nu vrea „penali“ în Parlament, dar parcă ar merge totuși unul

ALDE nu vrea „penali“ în Parlament, dar parcă ar merge totuși unul

3.879
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Mai marii ALDE de la Dolj afirmă sus și tare că nu sunt de acord ca viața politică să fie populată de persoane condamnate penal. Cel puțin teoria asta au încercat să o expună, azi, în cadrul unei conferințe de presă. Până la un moment dat, când au început să se contrazică. „În viziunea noastră democratică, «penali» sunt aceia şi numai aceia care, în urma unei sentinţe definitive, sunt găsiţi vinovaţi. Aceştia, DA, trebuie să facă un pas înapoi de la viaţa politică“, a declarat Ion Cupă (foto centru), președinte ALDE Dolj.

 

… Și totuși, nu se dezic de expresia ”să facem excepție de la regulă”

 

Întrebat de ziariști dacă ”viziunea” ALDE se aplică și în cazul șefului PSD, Liviu Dragnea (condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare) -, dacă ar fi propus ca posibil premier din parte PSD după alegerile din decembrie -, șeful ALDE Dolj și-a schimbat subtil afirmația anterioară punând în ”cârca” Constituției susținerea lui Dragnea.

 

Vom susține un om care îndeplinește condițiile, dacă permit Constituția și legile țării unui om să îndeplinească funcția de prim-ministru“, a spus Ion Cupă.

 

Nu e albă, dar nici neagră

 

Președintele ALDE Dolj a invocat art. 103, alineatul 1, din Constituție, care arată că „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament“. Așadar, nu scrie niciunde că un condamnat penal nu poate fi prim-ministru.



9 COMENTARII

  1. #1

    Păi dacă legea nu interzice la tâmpiți să fie ziariști, ei pot fi în continuare ziariști ! Dragnea nu are interdicție în a alege și a fi ales ! Respectăm legea, nu simpatiile !

  2. #2

    Pe langa unul ,ar merge inca unul si uite asa iar se umple Parlamentul de penali .

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-03-2006
    Locatie
     living in cyberspace
    Mesaje
    394

    Tiberiu Tanasie, legea nu interzice nici tampitilor sa comenteze pe forumuri, ei pot sa comenteze in continuare! Dar ti se pare normal sa votezi o gramada de corupti si de puscariabili daca sunt de la partidul care trebuie, nu? Sau ne ghidam dupa principiul: coruptii lor sunt rai, ai nostri sunt mai buni, nu? Chiar nu aveti in partide (vad ca faci parte din ALDE) oameni care nu sunt corupti sau nu sunt pusi pe ciordeala? Daca nu, votam pe altii…

  4. #4

    pai penalii altora sunt rai, ai lor sunt buni, altii sunt sorosisti, basisti, iluminati, masoni, reptilieni…

  5. #5

    Ai lor sunt penali educati,au scoala de hoti.

  6. #6

    Panarame jegoase! Căpușeeee!
    Vă pică șefii și pierdeți și voi zgârciul de ros, aia e!
    La muncă e greu, paraziților!

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    32

    Despre ce vorbiti fratilor aici voi ? Cei mai batrani din politica,a stia de tot apar pe la tv, au fost cu toti, toti sunt niste borfasi aparuti dupa revolutie, dupa care s-au destramat in diverse gasti, numite ele psd, pnl, si alte cacaturi de partide, dar sunt toti aceeasi mafioti ai fsn-ului de acum 25 de ani. Acum acesti mari pungasi, pozeaza in persoane noi facand alte gasti de mafioti sub alte nume, trebuie sa fi idiot sau retard mintal sa pui botul la astia. Voi nu vedeti cum prostesc astia prostimea ? este adevarat ca in jur de 70% din populatia tarii sunt niste pampalai, retarzi de tot felul, analfabeti, sau usor de manipulat cu 3 vorbe, si cumparat cu 1 kg de malai. Ce noul pnl, ce cacat de psd, ce alde, sau alte rahaturi de formatiuni, toti sunt din vechea camarila, si acum vor sa pozeze in salvatorii tarii. Aia care nu sunt manjiti, aia tineri care sunt tinuti pe acolo doar sa aplaude si sa pupe in cur mafiotii, aia nu au nici o putere, sunt numai trepadusi de fatada. Hi sa fim seriossi cu mafiotii astia care se joaca de-a politica pe aici si vor sa pozeze toti in salvatori ai tarii. Doar este campanie electorala nu? trebuie sa prosteasca si sa manipleze pe cei naivi intr-un fel ce naiba

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4715

    )

  9. #9
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6038

    Nastaselu’ mai e in ALDE.?? Oricum ALDE TARICEANU este un partid de corupti, hoti si oameni fara caracter. Cine voteaza ALDE sa ii stea ghimpele de Tariceanu fat frumos pizdos in gat

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.