Studiu: Femeile la volan, mai bune ca bărbații

Studiu: Femeile la volan, mai bune ca bărbații

32.794
63
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Despre femeile la volan s-au făcut zeci de bancuri, pentru că mereu au fost ținta glumelor șoferilor. Conform unui studiu, însă, femeile sunt șoferi mai buni ca bărbații. Majoritatea domnilor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani sunt agresivi în trafic, peste două treimi din bărbații chestionați afirmând că adoptă șicanele în trafic și au o nevoie mai mare de risc și de adrenalină, potrivit Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră – PsihoTrafiQ, realizatorul studiului.

 

“Am observat că femeile sunt mai precaute la volan și se ghidează mai puțin după instinctele primare. În general, cauzele generatoare de accidente rutiere au ca factor principal oamenii, iar comportamentele agresive și teribilismul reprezintă cele mai des întâlnite elemente care produc accidente cauzate de om”, a declarat Mihaela Rus, președintele asociației.

 

14724158_1328789363820759_2059125223_oDeși recunosc că sunt agresivi la volan, bărbații sunt convinși că ei conduc mai bine decât femeile. Am aflat și noi câteva păreri de la craioveni. “Conduc agresiv, dar eu zic că sunt foarte atent. Am permis de opt ani și nu am făcut niciodată accident. Femeile nu sunt atente, cred că bărbații sunt programați genetic să conducă mai bine”, a spus un șofer. Un altul se declară enervat de colegii de volan. “Stai la semafor, nici nu se schimbă bine culoare și se găsește vreunul care să claxoneze, blochează intersecția doar pentru că se află pe drumul cu prioritate. Așa și? Dacă ai prioritate și nu ai unde să te duci, de ce nu mă lași pe mine să trec? Prea mulți nervi. Am văzut multe femei care merg prost, dar nu știu ce e mai grav: o greșeală sau nesimțirea”, a spus bărbatul.

Pentru comportamentul agresiv al unor bărbați există și o explicație: „Agresivitatea bărbaților în trafic, în raport cu femeile, vine din egalitatea femeii cu bărbatul, pe care o impune legea circulației. Dar ei, văzându-se mereu mai presus decât ambele, se manifestă așa cum pot”, a declarat psihologul Georghe Vîlceleanu.

14799792_1328787230487639_1619120044_oDe partea cealată, femeile spun că s-au obișnuit să fie luate peste picior de bărbați, dar, mai spun ele, accidentele grave tot bărbații le fac. “De fiecare dată când sunt în trafic și greșesc ceva încep claxoanele, dar am văzut o grămadă de bărbați care merg ca nebunii. Dacă ne uităm la știri, aproape toate nenorocirile au fost provocate de șoferi, bărbați adică, ăia care se dau cocoși”, ne-a spus o șoferiță.

 

Dolj, 2016: 41 de morți, în accidente rutiere

 

Statisticile par să le dea dreptate femeilor. În septembrie, în Craiova au avut loc 7 accidente grave soldate cu 3 morți și 4 răniți, toate provocate de bărbați. “De la începutul anului, la nivelul județului au fost înregistrate 193 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 41 persoane, rănirea gravă a 183 persoane și rănirea ușoară a altor 67 persoane. Dintre acestea, 60 de accidente s-au produs în municipiul Craiova, în urma cărora 10 persoane au decedat, 54 au fost rănite grav, iar alte 7 persoane au suferit leziuni ușoare. Principala cauză generatoare a accidentelor a fost viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum. În anul 2016, 16 dintre conducătorii auto implicați în accidente s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 



63 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     24-03-2009
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    196

    Cu tot respectul dar ce accidente poti sa faci cand circuli cu 30 la ora indiferent ca esti in oras sau in afara. Am intalnit si femei care chiar stiu sa conduca foarte bine, DAR restul de 90% sunt paralele.

  5. #5

    Azi m-am impiedicat de cateva prin trafic, azi. Una a uitat sa plece de la semafor cu telefonul in mana, alta mergea cu 20km/h facand ditamai coada la „groapa” si multe alte stangacii. Cine zice invers, abereaza. Nu are nimeni nimic cu ele, asta e se descurca mai greu si gata, dar cine spune ca sunt mai bune, ori n-are permis, ori nu iasa in trafic.

  6. #6

    Stire de Times New Roman sau Kamikaze

  7. #7
  8. #8
  9. #9

    Cata inteligenta exista in barbati , ei sunt tari si mari , trec pe rosu , nu dau prioritate , si stiu sa vorbeasca de femei ca sunt proaste , nustiu care dintre noi , cel putin TAXIMETRISTI

  10. #10
  11. #11
  12. #12

    Ai dreptate ,să nu mai zicem că bărbații mai sar si la bătaie când greșesc.

  13. #13

    Pentru ca merg mult mai prudent. Nu se aventureaza cum o fac barbatii

  14. #14

    Am mers odata in spatele uneia care de la universitate pana la hanul craiovita nu a observat ca are oglinda din stanga rabatata. Si da, sunt mai „bune”, doar sunt sexul frumos…

  15. #15

    Bv , mai vb si foarte vulgar

  16. #16

    care zici ca e ala de facu acest studiu?!

  17. #17

    O fi cum ziceti voi. Dar ce parere aveti cu vorbitul la telefon in timp ce conduc?
    Parerea mea? Ori conduc fiind ghidate prin telefon, ori sunt dependente de telefon. (BOALA).

  18. #18
  19. #19

    șofer Bun e cel care conduce prudent, sa bage piciorul ca sa iese fum știe și copilul cu mașina de jucărie…

  20. #20

    Stii sa faci parcare laterala?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.