Dolj: Polițist de frontieră, ”vândut” braconierilor

Dolj: Polițist de frontieră, ”vândut” braconierilor

11.380
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un agent de poliție de la SPF Calafat – Sector Poliție Bistreț este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la braconaj cinegetic. Polițistul asigura, practic, intrarea unui grup de braconieri, care împușca mistreți și iepuri, în zona pe care el ar fi trebuit să o protejeze. În urma unor percheziții domiciliare, oamenii legii au găsit în casa or și a complicelui animalele vânate.

 

Anghetatorii doljeni au destructurat un grup de braconieri care era coordonat de un agent de poliție de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliție Bistreț. Agentul de poliție de frontieră este cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de luare de mită și 3 infracțiuni de complicitate la braconaj cinegetic; un alt bărbat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de dare de mită, 3 infracțiuni de braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept, iar alte trei persoane sunt anchetate pentru săvârșirea a câte 3 infracțiuni de dare de mită și 3 infracțiuni de braconaj cinegetic.

 

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie — octombrie 2016, B.N., Ș.F., O.A.O. și B.C.B. s-au deplasat în zona Bistreț, județul Dolj unde, pe timpul nopții, au braconat prin împușcare mistreți și iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliție I.A., care avea în competență zona respectivă.

 

Agentul de poliție le facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceștia împușcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranță a zonei. Acesta a primit în schimb vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro.

 

Și în noaptea de 16 spre 17 octombrie 2016, agentul de poliție I.A. a intrat de serviciu și le-a facilitat braconierilor accesul în zonă, aceștia împușcând 4 mistreți și 3 iepuri, a căror valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 euro. Ulterior, au avut loc percheziții la domiciliile braconierilor și polițistului de frontieră, ocazie cu care au fost găsite animalele împușcate, precum și o cantitate însemnată de pește.

 

I.A., Ș.F., O.A.O. și B.C.B. au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar față de B.N. s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În cursul zilei de ieri, inculpații au fost prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru polițistul de frontieră fiind emis mandat de arestare preventivă pe 30 zile, în timp ce față de celelalte trei persoane s-a dispus măsura cercetării sub control judiciar. 

Fotografie simbol



5 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6077

    https://www.youtube.com/watch?v=YdQUK2kAkg4

    si din 2010 pana in 2016.. tot la fel sunt..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  2. #2
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    178

    Imi mentin parerea ca politia de frontiera este principalul vinovat si de situatia Dunarii, unde braconajul salbatic este la el acasa (si aici ma refer in special la braconajul cu curent electric). Sa fie anchetati sefii lui si toti sefii sefilor lui.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?
  4. #4

    Astia vaneaza prin electrocutare din 2010 fara nici o grija pe malu’ dunarii si se face un articol ptr unii care vaneaza ampulea prin paduri… se ia mita industrial in Romania, dar ca in dolj mai rar… si totusi lumea inca ramane uimita cand mai apare cate unu’ pe la stiri..

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4754

    Corect,la puscarie cu agentul !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.