Flori pentru eroi… (Galerie foto)

Flori pentru eroi… (Galerie foto)

1.658
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

… ”E doar un protocol,
În scop umanitar,
Făcâdu-şi benevol
Serviciul militar!”.

O epigramă despre armată merită scoasă, astăzi, ”la înaintare”, de Ziua Armatei Române. În ton cu ceremoniile care au fost organizate la Craiova, unde oficialități, reprezentanți ai autorității locale, generali, comandanți și soldați au participat la slujba religioasă din Cimitirul ”Sineasca”, pentru cinstirea și binecuvântarea sufletelor celor căzuți în cele două războaie, dar nu și-n teatrele de operațiuni. Monumentul Eroilor și-a primit recunoștința florală rezemată cu atenția protocolară obișnuită a depunătorilor de coroane. Eroii și-au întins brațele către flori și le-au primit tăcut din morminte. Binecuvântarea religioasă a fost dată deja de preoți, iar vorbele de smerenie s-au armonizat în discursuri fără cusur. Pentru că, nu-i așa…

… ”Diplomaţii încălzesc războiul, generalii îl binecuvântează, soldaţii îl înghit, iar cimitirele îl… înfrumuseţează.” (aforism de Octav Bibere)

 

Foto: Cristi Militaru, Remus Badea



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.