Secția de copii de la Spitalul de Boli Infecțioase, la standarde europene

Secția de copii de la Spitalul de Boli Infecțioase, la standarde europene

13.076
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Secția de copii a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ se bate cu orice spital european. Inaugurată astăzi, de săptămâna viitoare va primi micii pacienți. La etajul 6 al spitalului nu s-a mai investit nici măcar 1 leu de 12 ani. Acum, după mai bine de șase luni de muncă, arată ca un spital occidental: fiecare camera este dotată cu echipamente medicale, televizoare, frigidere.

 

Cele mai multe rezerve au un singur pat, acolo unde sunt două paturi, unul este pentru părinți. În plus pentru a le face șederea mai ușoară, micuții sunt întâmpinați de persoanje de desene animate, camerele sunt luminoase și curate. În plus, pentru copiii sub 1 an a fost făcută o bucătărie sterilă unde se dezinfectează biberoane, se prepară laptele sau ceaiul. “Noi ne-am străduit să creștem gradul de confort al copiilor, să se apropie de cel de acasă, chiar dacă aici sunt supuși unor terapii neplăcute. Secția de boli infecțioase copii beneficiază de o echipă de medici pregătită și pasionată, medici care au performat pentru că anual tratează 5.000 de copii și spunem noi că prin dotările pe care le are spitalul, prin aparatura de laborator pe care am achiziționat-o în ultimul timp, micuții care ne pășesc pragul sunt tratați la standarde europene“, a declarat Adina Turcu, director Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“.

 

Fotografii înainte și după renovare

În fiecare lună, medicii spitalului tratează între 270 și 300 de copii. Condițiile de până acum, spun cadrele medicale, erau groaznice. Speră ca micuții pacienți să mai uite de boală în noua aripă. „Acum este frumos, ca în povești. Nici nu vă puteți închipui cum era înainte. Nu era nici măcar linoleum pe jos“, a spus o infirmieră.

 

Toți banii necesari pentru refacerea și dotarea secției de copii au fost alocați de la bugetul local. „Investiția a fost de 700.000 lei, constând în tot ce vedeți aici, inclusiv stație de climatizare, pentru că este foarte important pentru un spital unde se tratează copii să fie o anumită temperatură și iarna și vara, mobilier nou, aparatură nouă, televizoare și frigidere. În fiecare spital pe care noi l-am renovat am vrut să existe condiții hoteliere, pacienții să se simtă bine. Măcar să aibă confort din partea noastră dacă boala îi obligă să se interneze în aceste spitale. De fiecare dată le-am spus directorilor că rezervele trebuie să conțină frigider și televizor pe lângă toată aparatura care este necesară, bineînțeles că tot mobilierul trebuie să ie nou, că saltelele trebuie să fie schimbate la o anumită perioadă“, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Acum, problema se pune dacă aparținătorii vor menține în stare bună toate dotările. Deja o secție inaugurată anul trecut, unde au fost internați copii cât s-a lucrat la etajul 6, a fost „devastată“ de pacienți: au dispărut capace de toaletă, savoniere și orice a putut fi smuls, spun reprezentanții insituției care vor reface totul imediat ce se vor termina lucrările de la etajul 5, care va fi destinat tot copiilor.



10 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6101

    Intr-adevar. S-a modernizat si arata chiar foarte ok. Mult mai ok ca in pozele astea. Macar au facut si ei (ce de la primarie) ceva util pentru copii.
    Ma intreb insa cu banii de la Asociatia Culturala Europeana mancati degeaba daca nu se puteau face de 5 ori acelasi lucruri prin alte parti..?!

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  2. #2

    in prag de alegeri se fac multe…fortat!

  3. #3

    Lasa bine ca se fac. Am fost internata cu copilul acum un an jumate iar conditiile au fost inumane. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

  4. #4

    Ar fi bine și doctori sa se ridice la aceleași standarde

  5. #5

    K …ce tot o plimbați pe primăria pe acolo ? ….Ea a făcut toate astea ?

  6. #6
  7. #7

    Lasa ca vin tiganii si distrug totul

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    129

    Aia cu e mai misto la noi ca in Germania ca am fost eu si am vazut e cea mai tare, si ca la dotari/aparatura tot cam pe acolo suntem, ca nemtii alcoluto, ce bausesi fato inainte sa scoti aberatia asta pe gura ? Vrei sa ne spui ca suntem mai tari ca nemtii si noi nu stim

  9. #9
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-12-2016
    Mesaje
    0

    al cui credeti ca este meritul ?al doamnei director de la spital sau al constructorului care a muncit sa faca ceeace vedeti dvs acolo si se lauda ca este meritul lor?Constructorul care a efectuat lucrarile de amenajare si ce vedeti acolo nici macar nu si-a primit banii de la Domnii de la spital.Ce au facut cu acesti bani pe care trebuia sa ii dea la constructor???? au fost folositi pentru probleme personale…………….

  10. #10
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-12-2016
    Mesaje
    1

    si-au batut joc de constructor.cand trebuiau platiti banii invocau diferite motive.cum credeti ca trebuie catalogati asemenea oameni???????????? se lauda cu munca altora………DOMNILOR de la spital ce parere aveti e corect ce faceti?VA LAUDATI CU MUNCA ALTORA………………………

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.