Undă verde pentru gard, în Parc!

Undă verde pentru gard, în Parc!

18.915
30
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Culturii a trimis Primăriei Craiova răspunsul în privința culorii pe care municipalitatea o va aplica gardului care împrejmuiește porțiunea de lac unde stau lebedele (foto). Potrivit primarului Olguța Vasilescu, acesta va trebui să fie obligatoriu verde. Odată stratul de vopsea aplicat, proiectul privind reabilitarea parcului va putea fi încheiat. Totuși, municipalitatea mai vrea să facă o intervenție cu bani de la buget, pentru înlocuirea scândurilor podului suspendat, pentru care spune că a cerut și primit avizul Ministerului. gard parc romanescu

 

Primarul Craiovei este foarte mulțumit de aspectul Parcului ”Nicolae Romanescu” după lucrările de reabilitare, în ciuda părerilor ”cârcotașilor” care au acuzat municipalitatea că taie arborii și strică aspectul natural pentru care era recunoscut parcul. ”Mie îmi place foarte mult cum arată parcul acum. Probabil ați văzut că nu s-a distrus, așa cum anunțau cârcotașii în urmă cu câteva luni. Nu s-au tăiat decât acei arbori care au fost deja uscați și pentru care am primit aviz de la Agenția de Mediu”, a ținut să sublinieze Olguța Vasilescu. Tot pentru ”cârcotași”, edilul Craiovei a vrut să mai precizeze că ”sigur se vor mai tăia și alții, tot cu avizul Agenției, pentru că sunt găunoși și pot fi un pericol pentru cetățeni”. ”În același timp, noi plantăm de fiecare dată ceva în locul lor, astfel încât să nu fie deloc afectată vegetația. Suntem într-o procedură de achiziție pentru Registrul spațiilor verzi, unde prima oară trebuie să intre Parcul N. Romanescu, pentru că avem termen până la sfârșitul anului 2017 de la Ministerul Culturii și regândim toată partea de vegetație care nu a intrat pe fonduri europene. Deci, cei care au spus că toată această investiție a afectat în vreun fel vegetația, trebuie să știe că nu s-a umblat deloc la vegetație. Dimpotrivă, acum avem o rețea destul de mare de canalizare și de aspersoare, astfel încât în momentul în care se va dori să plantăm tot felul de plante pe care ne vor lăsa specialiștii în mediu, să o facem liniștiți, a argumentat primarul.

 

În altă ordine de idei, municipalitatea dorește să mai reabiliteze și podul suspendat cu bani din bugetul propriu. ”Ieri, Ministerul ne-a dat și un aviz suplimentar ca să putem să umblăm puțin și la podul suspendat, ca să putem să înlocuim scândurile, procedură de care putem să ne apucăm. Trebuie să lucrăm cu cineva care este specializat în monumente. (…) Podul suspendat va fi cuprins din bugetul local, pentru că fondurile europene s-au finalizat. Pe noul ciclu financiar nu mai există niciun fel de bani pentru amenajarea de parcuri și grădini care există deja. Din acest motiv ne-am și grăbit să-l prindem pe ciclul financiar trecut”, a justificat primarul decizia municipalității de a aplica pentru proiectul de reabilitare a Parcului ”Romanescu”, în ciuda chletuielilor majore pe care a trebuit să le suporte din ”buzunarul” orașului.

 

Dar mai există un off al Olguței Vasilescu, anume că nu a putut reabilita și Hipodromul, din cauza unor lacune legislative, însă afirmă că va face diligențe și pentru el imediat ce lucrurile se vor clarifica.

 

De reținut că în Parcul ”Romanescu” nu vor fi restricții de genul ”Nu călcați iarba!”, precum în Grădina Botanică, unde, explică edilul, este un anumit specific și plantele de acolo trebuiesc protejate. ”În parc, dacă vor să se așeze cu păturile, craiovenii pot să o facă liniștiți”, a dat asigurări primarul Craiovei. 



30 COMENTARII

  1. #21

    asa i-a promovat PSD-ul ,prosti,dar cu pretentii,la PSD gasesti majoritatea cu 8 clase primare,dar au functii de conducere.

  2. #22
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    386

    A costat o camera vga pentru supraveghere 5000 de euro gardul a fost si ala achizitionat cu 100 de euro metrul sa ne spuna si partea ascunsa cat s-a furat cat s-a dat spaga asta nu binenteles .

  3. #23
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6128

    Nu cred ca sunt camere VGA. Probabil sunt camere hd720p.. Nu prea par FHD 1080p din monitoarele alea. Daca nu le fura coloratii in cateva luni de zile inseamna ca e bine si ca exista cineva care le monitorizeaza permanent.. dar vorba aia… cand e negura si ceata atunci camere se’nhata si nu m-ar mira sa fie furate )

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  4. #24

    Aveți dreptate dle Popescu sa le fie Rusine!!

  5. #25

    Ovidiu Oprea Mananci cacat pesedistule. Curatarea este doar pe hartie, eu am fost acolo. Au fost scoase doua masini de namol cu apa, dupa care a fost umplur si spus prostimii ca a fost curatat. Fac pariu cu tine pe ce vrei. Punem pe larga sa bea apa asta „curata” din lac, si iti arat creci, namoale, pietre si ce mai vrei tu, sub debarcader e jale.

  6. #26

    Robert Anghel Dai ba tu drumu si munceste 20-12 ore pe zi si sambata 8-9 ore pe minimul pe economie, si sa iei maxim 1000 de lei in mana daca-i iei. Stiu ca voi astia de la tara care nu ati vazut bani in fata ochilor va multumiti si pe 700 de lei, ca vorba aia ai iei nu-i dai

  7. #27

    Chiorul vede Doar CE ii convine ……urmeaza pupat c….r Dna LOV.

  8. #28

    Din 15 țâşnitori nu ştiu dacă merg 2..

  9. #29
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9142

    Scrie clar in articol : nu s-au terminat lucrarile de reabilitare . Asa ca sunt lesne de inteles comentariile rauvoitoare . „Pe vremea lui basescu/PDL, existau echipe de postaci care se ocupau doar cu injuratul. Strategie simpla si eficienta : comentariile erau axate pe acuze reciproce; atentia era deturnata de la mesajul articolului/postarii. De cand cu tehnocratii si tefeleii, ceea ce posatacii prestau ca job a fost extins la tot felul de cetateni care o fac din convingere. Sunt armate de insi fanatizati, nihilisti si de un extremism patologic, care te jignesc indiferent de continutul postarii – daca li se pare ca e in contradictie cu opiniile lor. Daca-i intrebi, afirma ca urasc statul social, politicienii, comunistii, etc. Frumusetea e ca oricare dintre indivizii astia radicali pe net si-ar da o mana si-un picior ca sa aiba un post bine platit la stat, ar lesina de bucurie daca li s-ar da o functie de conducere in vreun partid (vice, daca s-ar putea), ar vrea ca nevasta sa le gateasca o ceafa de porc – nu sa le tranteasca in blid o uruiala vegana, ar arunca imediat poza Codrutei daca o pisi blonda si superba i-ar tenta cu o combinatie pe banii statului, iar daca ar fi in aceeasi incapere cu oricare dintre persoanele cu notorietate pe care le injura, ar povesti extaziati despre aceasta onoare. Avand ferma convingere ca fix asa stau lucrurile, n-am nicio strabatere vazand comentariile pline de ura care impanzesc mediul online. Vorba unui clasic in viata : vin alegerile !”

    Tel : 0768 32 22 23Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  10. #30
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6138

    @ana maria Da tu crezi ca, Craiovaforum este presa sclava de la Hotnews?? Aici libertatea de exprimare există în cea mai pură forma a ei. De aia au murit oameni nevinovați la așa zisa Revoluție. Tocmai ca să îi înjur eu pe alții și alții să mă injure pe mine. Aici pot să vorbească încă liber, infractorii, mafioții, pupincuriștii, fanaticii, extremiștii, naționaliștii, veganii, țăranii, bisericoșii, oamenii de cultură, cei din administrație, cetățenii, micii evazinoniști, curvele hoții, gaborii, profesorii etc. Oricine are ceva de zis să zică. Pare latrină dar asta doar în ochii unora reduși mintal. Este însă cea mai pură formă și cel mai suprem drept câștigat. Să te exprimi liber. Să îți expui public convingerile.

    Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale prevede:

    1. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică statele sa supună societățile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.

    2. Exercitarea acestor libertăți ce comportă îndatoriri și responsabilități poate fi supusă unor formalități, condiții, restrângeri sau sancțiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea națională, integritatea teritorială sau siguranța publică, apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protecția sănătății sau a moralei, protecția reputației sau a drepturilor altora pentru a împiedica divulgarea de informații confidențiale sau pentru a garanta autoritatea și imparțialitatea puterii judecătorești.

    În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție. Articolul 30 al Constituției României proclamă[2]:

    „Libertatea de exprimare”

    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

    (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

    (3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.

    (4) Nici o publicație nu poate fi suprimată.

    P.S: SPER SĂ CRĂPI PUIE MONTA !!

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.