Christian Albu, o poveste despre informatică și pantofi cu happy ending pentru...

Christian Albu, o poveste despre informatică și pantofi cu happy ending pentru mirese

9.944
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ce ar putea avea informatica și pantofii în comun? Răspunsul este simpul pe…Cristian Albu, designerul craiovean care a încălțat sute de mirese și nu numai. Ziua nunții sau o ocazie specială dau mari bătăi de cap femeilor. După ce piezi zile întregi sau poate luni în căutarea rochiei perfecte, dai de o nouă provocare: pantofii.

 

Cum să arate astfel încât să pună rochia și bineînțele “purtătoarea” în evidență, dar în același timp să fie și comozi? Ei bine, pare o treabă foartea grea, dar cu ajutorul unui specialist e aproape rezolvată. Aici intră în scenă Cristian Albu, informatician la bază, care însă și-a descoperit pasiunea pentru manufactură și deși a studiat calculatoare 8 ani, după facultate a decis să o ia de la capăt și să învețe să facă pantofi. “Pentru mine informatica a fost și rămâne un domeniu foarte drag, de câte ori am ocazia nu mă dau la o parte din a mai realiza câte un mic soft pentru mine sau prietenii mei. Nu pot explica nici acum în cuvinte cum de am ales domeniul de design și manufactura de încălțăminte, dar ce pot simți cu maximă certitudine este faptul că sunt cu adevărat împlinit sufletește, mă definește. Acum, după 10 ani de studiu și muncă practică în atelier, mă pot declara mândru că pot realiza o pereche de încălțăminte în totalitate, începând de la creionarea designului până la mulțumirea finală a cumpăratorului. Iubesc fiecare etapă a muncii mele, cea de design unde îmi găsesc împlinirea artistică și intelectuală, cea din bancul de lucru, cu praful de polizor, mirosul “toxic” al prenandezului și multe altele unde îmi găsesc împlinirea de a fi un bun artizan, și nu în ultimul rând etapa de socializare cu atât de mulți oameni minunați care îmi calcă pragul atelierului”, ne-a povestit Cristian Albu.

 

O pasiune devenită brand

 

După 8 ani de studiu de informatică și-a descopeit pasiunea pentru pantofi. Așa că a luat-o de la capăt cu învățatul. De data aceasta a fost ceva mai dificil, cărți de specialitate sunt puține, iar cursuri pe atunci și mai puține. A făcut rost de o carte și s-a pus pe muncă. Pas cu pas, cu multe ore petrecute în atelier a învățat să facă pantofi, pantofi unicat care se potrivesc „ca o mănușă” pe picioarele purtătorilor. „Nu îmi place ideea de industrie, deși trebuie să recunosc că la început am aspirat către o producție bazată pe cantitate, cu timpul am învățat să mă bazez mai mult pe mine și mi-am dat seama că pentru a realiza un pantof “unic”, personalizat pentru fiecare client în parte, este nevoie de o atenție deosebită pe tot parcursul realizării acestuia. Am ales să fiu “prezent” și implicat la maxim”, povestește designerul.

 

Alegerea sa s-a dovedit a fi una foarte bună, la atelierul său ajungând sute de oameni din țară și străinătate, dar și vedete precum Monica Tatoiu sau Loredana Groza. De- lungul timpului a participat la o mulțime de vestivaluri de modă din România și străinătate. „Pantofii mei au fost prezenți pe scenă la mai multe festivaluri de modă, aș numi aici Gala Avampremiere , Feeric Fashion Week, precum și la expoziții în străinătate gen Trau Dich din Viena, Austria. Vând pantofi în Austria, Spania, Germania, Italia, dar repet toate colaborările se bazează pe tipul de lucru handmade”, a adăugat Cristian Albu.

 

În atelierul Christian Albu fiecare își găsește petrechea…de pantofi

 

Marea pasiune sunt pantofii pentru mirese. Îi plac profocările, iar o viitoare mireasă este o provocare pentru oricine are contact cu ea pentru organizarea nunții. Reușeste cu succes să mulțumească și cele mai mofturoase femei. Nu se oprește însă la mirese. Oricine își dorește o pereche de încălțari  deosebite o va avea. „Realizez pantofi , sandale, ghete și cizme, toate pe stilul casual-elegant și elegant. Ca orice lucru normal și bine făcut trebuie să am și o nișă pe care mă bazez și căreia trebuie să îi acord o mai mare atentie. În cazul meu am ales pantofii pentru mirese. Sunt o provocare destul de mare având în vedere că o viitoare mireasă este mult mai pretențioasă decât de obicei, dar mie îmi place să lucrez “cu miza” cum se spune în informatică “ded line” , iar la final eleganța, comoditatea și fericirea să fie cuvintele care mă definesc”, mai spune designerul.

 

Colecția de mirese pentru nou sezon va fi lansată în curând. Cristian Albu nu a vrut să dezvăluie nimc despre ea, știm doar că este „în lucru”. Între timp însă a lansat colecția de iarnă așa că vă lăsăm să vă delectați cu câteva modele.

 

Foto arhivă personală Cristian Albu

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.