Wizz Air mai aduce o aeronavă la Craiova şi introduce noi zboruri

Wizz Air mai aduce o aeronavă la Craiova şi introduce noi zboruri

17.238
24
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,25)

Baza Wizz Air Craiova, deschisă în 2014, se îmbogățește cu un nou avion. În prezent, compania operează zboruri cu o aeronavă Airbus A320 de 180 de locuri și deservește șase rute de pe Aeroportul Craiova. Investiția pentru extinderea bazei se ridică la peste 100 milioane de euro. În consecință, din martie 2017, apar și zboruri noi, către Koln, Liverpool si Madrid. Biletele deja au fost puse în vânzare, iar prețurile încep de la 99 de lei.

Numărul destinațiilor Wizz Air de pe Aeroportul din Craiova a ajuns astfel la 10. Acesta este motivul pentru care, din primăvară, când vor intra în circuit zborurile anunțate astăzi, dar și cele către Paris și Veneția, lansate în urmă cu două săptămâni, va ajunge la Craiova o nouă aeronavă Airbus A320.  „În Craiova avem o poveste de succes. Am început operaţiunile în aici în 2013 cu misiunea de a face călătoriile cu avionul accesibile în Sud – Estul României. Subliniind încă o dată angajamentul faţă de această regiune, un an mai târziu am deschis baza WIZZ pe aeroportul din Craiova şi lansăm şi mai multe oportunităţi de călătorie la preţ redus în România. Alocând a doua aeronavă bazei noastre din Craiova creăm şi mai multe locuri de muncă la nivel local şi adăugăm rute interesante reţelei noastre în continuă creştere. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România suntem mereu aproape de pasagerii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea parteneriatului eficient cu aeroportul din Craiova”, a declarat Johan Eidhagen Chief Marketing Officer Wizz Air.

 

Totul a fost posibil datorită investițiilor masive pentru reabilitarea infrastructurii. Dacă în 2006 aeroportul din Bănie era pe locul 17 în țară, din 17 posibile, acum se află pe locul 8, iar până la finalul anului va mai crește cel puțin o poziție. „Este un cadou de Crăciun neașteptat. Este o colaborare de 4 ani pe care am avut-o cu firma Wizz Air, bazată pe respect și pe profesionalism de ambele părți. Practic investițiile din fonduri proprii ale Consiliului Județean de peste 15 milionae de euro, un terminal de plăecări, un terminal de sosiri, parcări și alte 24 de milioane de euro în infrastructura de mișcare a aeroportului ne-au pus pe harta Europei”, a declarat Ion Prioteasa, peședintele Consiliului Județean Dolj.

 

Noile destinații au fost alese de mai marii județului, împreună cu reprezentanții companiei Wizz Air la cererea cetățenilor, dar și a marilor companii precum Popeci Motors, Pirelli sau Ford. „Este un eveniment de maximă importanță pentru Craiova, pentru județul Dolj, pentru Oltenia. Faptul că astăzi ne legăm de alte trei destinații europene care au fost cerute și care pot aduce la rândul lor investitori spre Craiova, arată că decizia Consiliului Județean de a investi în Aeroport, că parteneriatul Wizz Air – Aeroportul Craiova au fost un real succes”, a declarat Marian Vasile vicepreședinte Consiliul Județean Dolj.

 

Este posibil ca anul acesta operatorul aerian să mai anunțe și alte noi zboruri. „Au fost opt aeroporturi, dintre care trei din România în lupta pentru noua aeronavă, faptul că ne-au ales pe noi arată soliditatea relației noastre. Suntem încântați că am reușit să ne depășim colegii de la alte două aeroporturi românești și am convingerea că probabil o să avem și un cadou de Moș Nicolae, adică ne vom mai întâlni încă o dată până la finalul lunii noiembrie, sper în aceeași formulă”, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova. Reprezentanții Consiliului Județean au mai spus că vor continua seria investițiilor la aeroport pentru a putea avea cât mai mulți călători. Dacă acum se estimează că până la sfârșitul anului vor depăși 200.000 de călători, în 2020 speră să ajungă la peste un milion de călători într-un an.



24 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    122

    Astea 5 sunt pentru cel putin 2-3 ani in care nu o sa mai fie nimic nou. Craiova se pare ca nu are potentialul altora care lanseaza si cate 6-7 rute in acelas timp doar de o companie, altele vin cu 3-4, etc. Aici fac referire la Iasi evident. Pana si la Suceava au lansat 3 destinatii noi tot azi ca si la Craiova. Wizz Air sa miscat foarte greu aici. Spuneau de cand au deschis baza din 2014 ca mai aduc un avion, si abea au reusit dupa 3 ani in care nu au bagat nici o ruta noua, ba din contra au scos una.

  2. #2

    Ce ne` mai tre` zbor la Liverpool daca astia ies din UE?!! Multumim dar este tarziu!

  3. #3
  4. #4
  5. #5

    Pi tu crezi ca daca esti tu pe acolo si alti cativa care-i numeri pe degete incep sa zboare la Atena ? Daca sunteti vre-o 500-600 care va plimbati de doua ori pe saptamana prin Oltenia sigur baga, dar nu sunt oameni asa de multi acolo, in special olteni sa vina asa de multi saptamanal acasa de cel putin doua ori. Asa se alege o ruta, nu ca o ceri tu si ion sau maria pe fb. ca sunteti si voi prin Atena.

  6. #6

    Hai lasa-ma…sa stii ca nu-mi trecea prin cap…dar bine ca ai aparut tu sa ma lamuresti..

  7. #7

    Frumos
    Ar fi super daca ar baga si Glasgow

  8. #8
  9. #9

    Da in franta spre mai multe orașe…Lion,marseille,Nice ceva

  10. #10

    Eu inteleg ca tori vreti sa zburati care de pe unde sunteti, dar nici chiar asa nu se poate fratilor. Daca ati fi asa destepti, ati vedea ca aceasta companie, si nici Ryanair, nu au zboruri acolo de pe nici un eroport din Europa, si voi vreti din Craiova, nici macar la Bucuresti nu boara decat Taron sau Blue air, ele sunt singurele.

  11. #11

    Claudia Cristina Ai vazut ce te-am mai luminat Pentru Grecia alegi OTP sau autocare daca exista Vara charter din Creta, dar si ala a mers asa de”bine” incat a fost scos

  12. #12

    Alex Ovidiu Da tu cine esti de dai replica!!!Esti cumva angajat la aeroport????Vezi-ti de ale tele!!!Era doar un gând ca as vrea nu oblig pe nimeni!!!

  13. #13

    De aceea merge Romania așa de bine,pentru ca ne mâncam intre noi, oriunde am fi

  14. #14
    Member
    Data de inscriere
     13-03-2009
    Mesaje
    223
    Citat Mesaj initiat de Tabasthar
    Astea 5 sunt pentru cel putin 2-3 ani in care nu o sa mai fie nimic nou. Craiova se pare ca nu are potentialul altora care lanseaza si cate 6-7 rute in acelas timp doar de o companie, altele vin cu 3-4, etc. Aici fac referire la Iasi evident. Pana si la Suceava au lansat 3 destinatii noi tot azi ca si la Craiova. Wizz Air sa miscat foarte greu aici. Spuneau de cand au deschis baza din 2014 ca mai aduc un avion, si abea au reusit dupa 3 ani in care nu au bagat nici o ruta noua, ba din contra au scos una.

    Si cand te gandesti ca totul se rezuma la politica regionala, iar cei din Iasi fac acest lucru foarte bine. Pur si simplu Iasiul a monopolizat tot ce inseamna Moldova (BT, SV, VS, NT etc) prin creearea de locuri de munca astfel castigand lupta cu Bacau atragand mari investitori ca XEROX, AMAZON etc. Plus ca au o comunitate foarte mare de evrei si arabi ei fiind foarte mari fani ai UMF-ului si Iasiul ii primeste cu bratele deschise. Masa asta mare de oameni se vede in orice domeniu, aviatie, imobiliare, business.
    Cand o sa facem si noi asa o sa vedem dinamica mai mare in Craiova. Pana atunci sa ne bucuram ca in contextul in care Romania merge spre bine in pasi repezi, mergem si noi inainte din inertie.

  15. #15
  16. #16
  17. #17

    In sfârșit Craiova Madrid! Va mulțumim!

  18. #18
  19. #19

    Nea Johan, Oltenia nu e în Sud-Estul României . E chiar în Sud-Vest.

  20. #20

    Nathalie Marco Popescu Am o super calitate, cunoscatori de aviatie, si ia aminte, ca ce stiu eu, nu stiu multi de lucreaza prin aeroporturi, ca pe ei ai doare in cur de treburile astea, unde se zboara, ce si cum, ai inteles madam ? Pana la urma compania aeriana decize unde sa zboare, nu cei de la aeroport, asta ca sa pricepi. Ca am vazut destui zmei habarnisti care injura pe cei din conducerea aeroportului ca nu le baga zboruri in orasul x sau y. Ma intelegi ce zic ? daca nu, las-o balta !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.