95% dintre băileșteni au apă și canalizare

95% dintre băileșteni au apă și canalizare

4.409
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 95% din locuințele din Băilești sunt branșare la rețeaua de apă și canal după extinderea și modernizarea rețelei. Lucrările realizate cu fonduri europene prin Master Plan, dar și din fonsurile proprii ale Operatorului Regional Compania de Apă Oltenia S.A. depășesc 11,7 milioane de euro.  „Peste 11 milioane de euro intră în acest moment în Băilești, unul dintre cele trei municipii din județul Dolj, printr-un proiect care face parte din prima fază a Master Planului de apă, în valoare totală de peste 185 de milioane de euro. Potrivit acestei strategii județene, întreaga sumă prevăzută pentru prima etapă s-a împărțit pentru nouă localități din Dolj, respectiv toate cele șapte din mediul urban – Craiova, Băilești, Calafat, Filiași, Segarcea, Bechet și Dăbuleni- și două comune, Călărași și Poiana Mare”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

 

Compania de Apă Oltenia a preluat sistemul de apă și canalizare de la Primăria Băilești, iar în perioada 2012-2016 a realizat investițiile astfel încât rețeaua de apă a ajuns la 68 km, față de 52,5 km cu un număr de 4203 de branșament, față de  3.721, iar rețeaua de canalizarea a ajuns tot la 68 km de la 28,5 km cât avea în 2010 și a ajuns la 4203 racorduri, față de 991. „Este o zi importantă atât pentru comunitate, cât și pentru Compania de Apă Oltenia SA. Noi am devenit operatori regionali în anul 2010, când am și preluat, în luna ianuarie, sistemul de apă și canalizare al municipiului Băilești, iar de atunci s-a urmărit, an de an, îmbunătățirea acestuia. Principiul pe care l-am respectat în tot acest timp este cel pe care doamna primar Lia Olguța Vasilescu l-a precizat încă de la începutul acestor demersuri: să abordăm toate localitățile, inclusiv municipiul Băilești, la fel cum o facem în cazul Craiovei, fără nicio diferență. Suntem, iată, în momentul în care marcăm reușita acestei investiții, în cadrul primei faze a Master Planului pentru apă și canalizare, în implementarea căruia am beneficiat de sprijinul acordat de Consiliul Județean Dolj, de Consiliul Local și de Primăria Municipiului Craiova“, a declarat Constantin Mitriță, directorul Companiei de Apă Oltenia.

 

La evenimentul de prezentare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Băilești a fost prezent și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. „Este foarte important pentru noi ca toate localitățile din județul Dolj să beneficieze de rețele pentru apă și canalizare. În Craiova, am reușit ca în acest an să branșăm la sistemul de alimentare cu apă toate gospodăriile aflate pe străzile care sunt în domeniul public al municipiului, iar în ceea ce privește introducerea rețelei de canalizare ne-a mai rămas aproximativ 15 la sută”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 

Pe lângă extinderea rețelei de apă și canal la Băilești s-au realizat 7 stații noi de pompare apă uzată menajeră și o stație de epurare nouă. De asemenea, s-au mai reabilitat cinci puțuri existente prin deznisipare foraje existente și refacerea cabinelor,  au mai fost făcute alte trei puțuri noi și s-au amenajat zone de protecție sanitară și instalații hidraulice, electrice și de automatizare noi, la toate cele opt puțuri. În ceea ce privește gospodărirea apei, s-au reabilitat două rezervoare de 5.000 mc și camera vanelor, s-a făcut o stație de clorare nouă, s-a renovat pavilionul administrativ, s-a introdus sistem de automatizare SCADA și s-au creat rețele de incintă.

 



8 COMENTARII

  1. #1

    Uite Planu si Penalu neamule,,,,In 1969 Americanii au pasit pe Luna ,in anul 2016 in Bailesti penalii din imagine ne anunta ca exista apa si canalizare. =D Stimati tovarasi penali ,degeaba va agitati in acest oras,pentru ca 67 % l-au ales pe Costel Pistriţu de la PNL ,iar candidatul vostru de la PSD a obtinut doar 27 % .Asa ca nu vorbiti de Suca in orasul lui nea Marin .

  2. #2

    Tare poza. Ea e vopsită ca salamul cu boia, iar ei își umflă burțile ca să-i bage frumoaxa în seamă )))))

  3. #3

    Si tot 95% wc-ul in fundul curtii…

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     16-06-2009
    Mesaje
    156

    Mai mult % decat in Craiova

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    641

    Minunat! Acum nu mai trebuie decât să învețe cum se folosește săpunul și pasta de dinți. Avem vreun master-plan și pentru asta?

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    133

    Campanie electorala made by mafia pesedista. Mint de ingheata apele !!! Nici Craiova cred ca nu are 90% canalizare.

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5173

    sa curga vinul

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4859

    Lauda ma gura

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.