Angajați ai Tribunalului Dolj și șeful Direcției Taxe și Impozite Podari, trimiși...

Angajați ai Tribunalului Dolj și șeful Direcției Taxe și Impozite Podari, trimiși în judecată

8.688
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Procurorii DNA Craiova i-au trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie pe doi angajaţi ai Tribunalului Dolj, împreună cu şeful Serviciului Taxe şi impozite în cadrul Primăriei comunei Podari, pentru că cei doi i-au oferit bărbatului din Podari informaţii dintr-un dosar în care mai multe persoane din conducerea Primărei erau cercetate.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Costinel Băbălău, la data faptei şef Serviciu Taxe şi Impozite în cadrul Primăriei comunei Podari. În sarcina lui s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

 

Cel de-al doilea inculpat, Radian Mitru, la data faptei referent în cadrul Tribunalului Dolj, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului. Totodată, în sarcina Mihaelei Ionescu, la data faptei informatician în cadrul Tribunalului Dolj, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

 

La data de 29 ianuarie 2015, în contextul desfăşurării cercetărilor de către procurorii anticorupţie în dosarul nr. 168/P/2013, prin care la data de 16 decembrie 2015 au fost trimise în judecată mai multe persoane din conducerea primăriei Podari, inculpatul Băbălău Costinel i-a solicitat inculpatului Mitru Radian, angajat în calitate de referent în cadrul Tribunalului Dolj, date ce nu erau destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, lucru pe care acesta din urmă l-a şi făcut. Deoarece inculpatul Mitru Radian nu avea acces la interfaţa nepublică a programului ECRIS, acesta a apelat la inculpata Ionescu Mihaela, informatician la instanţa menţionată, care i-a pus la dispoziţie informaţiile respective, nedestinate publicităţii. Prin acest demers, inculpatul Băbălău Costinel a urmărit să-şi asigure o apărare mai eficientă, prin obstrucţionarea şi îngreunarea anchetei ce se desfăşura în cauza respectivă în care se efectuau cercetări ce îl vizau atât pe el, cât şi pe alţi funcţionari din cadrul Primăriei comunei Podari, judeţul Dolj”, potrivit procurorilor.  Dosarul se află în camera preliminară.



7 COMENTARII

  1. #1

    Doi angajati ai Tribunalului Dolj ofereau informatii din interior anumitor persoane,iar acest lucru este ilegal si foarte grav.Cu seful de la impozite si taxe Podari este la fel ,a permis unor persoane neautorizate sa obtina informatii despre anumite persoane.Sa se faca curatenie in institutiile statului,pentru ca numai asa o sa avem o tara unde sunt respectati oamenii si nu abuzati de diverse persoane cu pile si relatii.Succes DNA!

  2. #2

    Referentul și informaticianul? Care DNA Craiova? Așa ceva nu există.
    Acolo colcăie de corupție – magistrați, primari, dosare pitite la sertar de 10 ani, iar ei au spart mafia ălora care cară dosare pe holuri, hehe.
    E ca și cum ar fi prins femeia de serviciu.

  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6153

    Eu am 2 plangeri la DNA Craiova. Nici pana acum nu am auzit nimic de ele. Deci DNA Craiova este zero..

    Bine le-a facut la astia care dau informatii confidentiale. Ar trebui sa-i ia si la fel pe gaborii care dau informatii confidentiale din anchete ca EU M-AM TREZIT CU INFRACTORII LA MINE care stiau exact ce declaratii am dat la gabori de sa mor cu GABORII SI CU INFRACTORII DE GAT. cand am vazut ce kkt se intampla in tara asta… sa-i omor cu bataia tot eu si sa ma duc la parnaie. Cred ca de ai dracu au facut asa ca au vazut ca sunt coleric… numai ca m-am potolit instant doar am luat putin procuroru si un gabor de pe langa el de gat (de hainele din dotare) fara sa-i lovesc.. da asa de chestie.. sa vada ca sunt chiar nebun si ma duc pana in panzele albe cu ei si ca nu sunt prostul lor si ca daca sunt imbracati in gabori asta nu inseamna ca sunt Dumnezei pe pamant.

    Si toate astea se intampla ca unii care ar trebui sa APLICE SI SA APERE LEGEA sunt mana in mana cu INFRACTORII. Pai nu-ti vine sa-i iei la omor cand vezi din astia?

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5168

    destepti

  5. #5

    Pai daca dosarul era pe rolul unei instante ce informatii secrete mai erau? Cercetarea se terminase. Inculpatii avand acces la dosar direct sau prin aparatori!!

  6. #6
  7. #7

    Stați liniștiți oameni buni ca curînd es nevinovați asta e așa că sa ne amăgească cu cîte o făpta da ori cum au soluții să scape

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.