Dolj: Averea candidaților la parlamentare

Dolj: Averea candidaților la parlamentare

6.505
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Bijuterii, depozite, case, terenuri, mașini, dar și credite au candidații noștri la alegerile parlamentare. Unii le-au moștenit, alții le-au cumpărat sau au împrumutat bani pentru a le achiziționa. 

 

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, candidatul de pe prima poziţie pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor, nu are nici casă, nici maşină, dar are bijuterii în valoare totală de 10.000 euro, adunate în ultimii zece ani, potrivit declaraţiei de avere completate de aceasta. Vasilescu are două depozite bancare, unul de peste 6.600 de euro şi unul de peste 140.000 lei, ambele deschise în 2013 la aceeaşi bancă. Olguţa Vasilescu primeşte, anual, din salariul de primar, peste 50.000 de lei.

 

Deputatul Ion Călin, candidat pentru un nou mandat la Cameră, din partea PSD, are ceva mai multă avere adunată de-a lungul anilor. Acesta deţine terenuri intravilane, agricole şi forestiere, dobândite prin moştenire, în comuna Mischii, Dolj, şi un apartament în Craiova, cumpărat împreună cu soţia sa, în 1990. Ion Călin este posesorul unui autoturism Skoda Superb achiziţionat recent şi două depozite bancare în valoare totală de circa 45.000 lei. De la Camera Deputaţilor, social-democratul a beneficiat de un venit anual în valoare de aproape 60.000 de lei.

Alina Tanasescu

 

Alina Tănăsescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, este cel de-al treilea candidat pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor. Potrivit declaraţiei sale de avere, aceasta nu deţine niciun bun, dar a vândut la începutul anului două terenuri din comuna Cârcea pentru suma de 12.500 lei. Alină Tănăsescu este datoare la o bancă, având un credit de 88.000 lei scadent în 2020. Ea încasează venituri anuale în valoare de aproape 70.000 lei de la Consiliul Judeţean Dolj şi de la Universitatea „Spiru Haret”, unde este lector.

 

La Senat, primul candidat pe lista PSD Dolj este Claudiu Manda, preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în prezent deputat. Acesta deţine jumătate dintr-o casă de vacanţă în comuna Mischii, cumpărată în 2001. Manda nu are depozite bancare, dar a împrumutat o societate comercială cu 300.000 lei. Preşedintele PSD Dolj a încasat de la Parlament un venit anual de aproape 80.000 lei. În declaraţia sa de avere se mai menţionează o sultă de 90.000 lei, în urma divorţului de soţia sa.

 

La Senat candidează, din partea PSD, şi Radu Preda, claudiu mandacity-manager al Craiovei. Acesta deţine, împreună cu soţia sa, două terenuri agricole şi două în intravilan, precum şi două case, una fiind cumpărată în Craiova, în 2014. La începutul anului trecut, Preda a vândut unei societăţi comerciale un teren în valoare de peste 20.000 de euro. De la Primăria Craiova acesta are un venit anual de peste 41.000 lei şi mai primeşte alţi peste 10.000 lei de la Avioane Craiova, unde este membru în Consiliul de Administraţie.

 

PNL Dolj deschide lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor cu Nicolae Giugea, fost prefect al judeţului, în prezent consilier judeţean. Acesta deţine, împreună cu soţia, o casă în Craiova şi una în comuna Mischii, acolo unde are şi un teren agricol. La capitolul datorii, Giugea figurează cu patru debite/garanţii la credite ale altor persoane cu sume cuprinse între 9.000 euro şi 25.000 euro. Fostul prefect de Dolj încasează, acum, anual circa 50.000 lei de la Universitatea din Craiova, unde este profesor, şi alţi 50.000 lei de la propriul PFA. Nicolae Giugea

 

Deputatul Ionuţ Stroe, candidat din partea PNL pentru un nou mandat la Cameră, nu are nicio locuinţă pe numele său. Are, în schimb, două autoturisme, ambele cumpărate în 2011. La capitolul datorii sunt specificate două credite, unul în valoare de aproximativ 50.000 euro, unul de 45.000 lei. El primeşte, de la Parlament, o indemnizaţie anuală de aproape 60.000 lei.

 

Liberalul Mario Ovidiu Oprea, candidat pentru un nou mandat la Senat, are, împreună cu soţia sa, un teren agricol şi o casă, ambele moştenite, şi un apartament în Craiova. Anul trecut a vândut un teren în valoare de aproximativ 250.000 lei, după cum se menţionează în declaraţia de avere a senatorului. Mario Oprea are două credite bancare în valoare totală de circa 90.000 lei. În ceea ce priveşte veniturile sale, acesta încasează anual, de la Senat, aproape 108.000 lei, iar de la o societate dividende de 2.900 lei.

 

Candidatul ALDE la Senat, în prezent senator PSD, Florea Voinea are, împreună cu soţia, două terenuri şi o casă la Mogoşoaia şi un apartament în Bucureşti. Din 1995 şi până în 2012, cei doi soţi au adunat bijuterii în valoare de 30.000 euro. La capitolul „active curente”, Florea Voinea a notat, în declaraţia de avere, conturi curente, depozite bancare şi fonduri de investiţii în valoare totală de peste 200.000 lei, cei mai mulţi bani fiind pentru asigurări de viaţă, ori pensii private. În plus, senatorul figurează cu un credit la o persoană fizică de 880.000 euro. El încasează de la Roamqua Group, unde are contract de muncă, anual peste 100.000 lei, iar alţi aproape 60.000 lei de la Senat.

ion cupa

 

La Camera Deputaţilor, ALDE Dolj mizează pe deputatul Ion Cupă. Acesta are terenuri în Târgu-Jiu, dar şi în Drobeta Turnu Severin, unde are şi o casă. Totodată, el are credite la două bănci şi la o persoană fizică, în valoare totală de peste 70.000 euro.

 

Candidatul PMP Dolj la Senat, Ion Toma, senator şi în prezent, dar de Ialomiţa, deţine, împreună cu soţia, două terenuri în Slatina. Tot în Slatina are o casă, un apartament, un garaj, dar şi un spaţiu comercial. Senatorul deţine două depozite bancare în valoare de aproximativ 150.000 euro şi un cont curent de aproximativ 9.000 lei. De asemenea, deţine acţiuni în valoare de aproape 180.000 lei la o societate comercială de construcţii. Datoriile sale şi ale firmei, trecute în declaraţia de avere sunt în sumă de 60.000 lei. De la societate de construcţii, Ion Toma încasează dividende de 164.000 lei.

 

Candidatul PMP Dolj la Camera Deputaţilor, Gheorghe Bică, are, împreună cu soţia, două case în Craiova şi un apartament în Calafat. Bică are depozite bancare în valoare de peste 2.000.000 lei. El este profesor universitar la Spiru Haret, de unde încasează anual peste 265.000 lei.

Sursa: Mediafax


10 COMENTARII

  1. #1

    Saraca de ea Olguta .Este acuzata de luare de mita si spalare de bani,iar ea prosteste lumea cu cateva zeci de mii euro.Au tocat 11 milioane de euro pe Parc ,alte cateva milioane de euro aruncate in buzunarele firmelor lor si ei ne aburesc cu cateva zeci de mii de euro.La puscarie este locul vostru penalilor,nu in Parlament .

  2. #2

    Da toți au strîns bani sunt chibzuiti muncesc pe rupte au strîns din politică nu au furat )))) un leu

  3. #3

    Îi voi vota pe toți absolut pe toți )))) )))

  4. #4

    Dna .Olguta locul dva. este la mititica pt. ce ati facut in Craiova .

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4848

    Saracii de ei

  6. #6
  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5166

    saracii

  8. #8

    Așa am făcut și eu i-am votat pe toți ptr.a-mi anula votul dar la președinție eu l-am votat pe Iohannis ptr ca nu aveam pe cine .PSD și PNL aceeași mizerie

  9. #9
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6164

    Cateva milioane de euro bune din declaratiile astea de avere..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  10. #10
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    400

    Asta e ce au pe numele lor grosu averii e pus pe numele altora e ascuns la vedere au doar ce fac legal ce e ilegal furturile facute si spagile groase incasate nu le trece nimeni ca nu e prost . Olguta nu are nici casa nici masa pai si unde dr dormi fa pe strada daca nu ai, in ce boschete doarme Olguta ca nu are casa ? Ce magarii face stie ca urmeaza pedeapsa si plata pentru ce a facut si sa nu aiba ce sa ii ia .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.