Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

25.764
91
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro, citat de adevărul.ro.

 

Interdicţia eliberării carnetului de şofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră. Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul „Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020”.

 

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere. Pe baza acestui document, Guvernul a gândit mai multe măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere.   Conform Legii educaţiei naţionale, învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

 

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de şofer auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere. Restricţia va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

Sursa: adevărul.ro



91 COMENTARII

  1. #81

    Guvernul ar trebiu sa faca curatenie in curtea lor sa reduca coruptia deoarece trec examene de pratica pt ceva banuti nu avem un stat educativ ci capitalist ne mai trebuie timp cam doua generati sa putem fii ca restul europei

  2. #82

    Se vede educatia care o ai….pacat de ea…sau de tine

  3. #83
    Maniac
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    4123

    Atunci asa sa fie dar sa ne cheme sa completam niste formulare si cine nu stie sa citeasca si sa scrie ,sa ramana fara permis .
    Nea Nelu Citu ne trimete in Suiedia ca cica nu ne trebuie sicoala multa , e sufiicient sa stim a scrie n e l u c i t u si avem dreptul la carnet . Iti dai seama daca vine Stralu Citu ? De fapt poate sa vina oricine in Suiedia daca nu i convine in Romania . Drum bun cale batuta !

  4. #84
  5. #85

    …pleacă la dracu !!…prostia si lipsa de educație nu este apreciata niciunde. O sa vina vremea când n.o sa mai fie bine nicăieri dacă nu muncești și dacă n.ai un minim de educație.
    Vremuri grele se apropie pentru cei cu „ȘCOALA VIETII” !!

  6. #86
  7. #87
    Junior
    Data de inscriere
     30-12-2013
    Mesaje
    100

    O lege foarte buna.

  8. #88
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4864

    Sa o vedem in vigoare.

  9. #89

    Esti un exsmplu ; de educatie cum ai inceput sa dracuesti ” oa-re tu ai minimul !!!!

  10. #90
    Senior Member
    Data de inscriere
     12-05-2006
    Locatie
     IN YOUR MIND
    Mesaje
    885

    Destul de corect !

  11. #91
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    402

    Sa se modifice sa ai bacul luat minim ca 11 clase e usor sa le faci … si sa se aplice retroactiv in felul asta s-ar curata si strazile am avea mai putini soferi => reducerea aglomeratiei . O lege f buna dar nu asa de usor 11 clase au multi , bacul sa il aiba promovat daca vor permis se reduce aglomeratia cu mult in felul asta ca foarte multi nu au bacul dar au permis .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.