Concurs de Procese Simulate, la Facultatea de Drept din Craiova

Concurs de Procese Simulate, la Facultatea de Drept din Craiova

4.611
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Există o eternă dezbatere privind gradul în care studentul chiar foloseşte în viaţa activă tot ceea ce învaţă în universitate, așa că ELSA Craiova, prin intermediul departamentului Activități Academice, împreună cu Facultatea de Drept și Științe Administrative invită studenții la o nouă provocare: Concursul de Procese Simulate – Dreptul Penal. 

 

În cadrul unui concurs de procese simulate, studentul de la Drept are posibilitatea „să înveţe făcând”. Este pus în situaţii reale de viaţă profesională, construieşte o pledoarie pentru un caz concret pe care îl va întâlni după finalizarea studiilor juridice. «Este o anticipare a „rolurilor” reale profesionale pentru care studentul primeşte un bagaj teoretic. Principiul legării teoriei de practică, unul dintre principiile didactice „tradiţionale”, îşi găseşte o fericită aplicare în învăţământul juridic, explică Răzvan Găleteanu, președintele Asociației Studenților „ELSA Craiova. 

 

Concursul se va desfășura joi, 17 noiembrie 2016, ora 14:00, în sala de procese simulate a Facultății de Drept din Craiova. unde vor fi prezenți atât oameni cu nume marcante în domeniul juridic, iar intreg procesul va fi urmarit de spectatori. Juriul va fi alcătuit din: av. Laurențiu Stanca, av. Narcisa Ciobanu şi lector univ. dr. Livia Călin.

 

”În ultima vreme, un concurs de procese simulate devine un eveniment aşteptat, bine planificat, în calendarul activităţilor studenţilor Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative. El se desfăşoară într-o sală de şedinţe veritabilă după toate canoanele procedurale ale unui proces penal real. Pregătirea studenţilor impune o muncă în echipă susţinută şi bine organizată. Emoţiile participanţilor sunt depăşite numai prin încrederea în puterea echipei şi forţa argumentelor juridice utilizate”, mai spune Răzvan Găleteanu.

Fotografie simbol



1 COMENTARIU

  1. #1

    E bine ca se pregatesc pentru viitor.Ar trebui sa fie adusi penalii din Dolj la judecata .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.