Municipalitatea vrea să introducă parcarea cu plată prin SMS

Municipalitatea vrea să introducă parcarea cu plată prin SMS

14.035
75
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Cine vrea să parcheze în centrul orașului, plătește. Municipalitatea craioveană lucrează la un regulament în acest sens, în condițiile în care parcarea subterană este goală, iar zona zero a Craiovei supraaglomerată. Autoritatea locală propune două tipuri de tarife, în afară de cel aflat deja în vigoare, prin vignietă. 

 

Primăria Craiova vrea să decongestioneze zona centrală a orașului sau măcar să câștige un ban cinstit din dorința șoferilor de a parca în buricul orașului. Cum parcarea subterană nu satisface pretențiile posesorilor de mașini, care preferă tot parcarea pe străzile centrale, municipalitatea vrea să intre în rândul localităților care percep taxe pentru parcare în anumite zone, cu plată prin SMS.

 

Pe lângă taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public pe bază de vignietă pe care toți locuitorii Craiovei care au autovehicule înregistrate în evidența fiscală a municipiului trebuie să o plătească, de 40 de lei pe an, autoritățile propun o nouă taxă, pentru parcarea curentă pe domeniul public, cu plata prin SMS, care va fi semnalizată cu indicatorul ”Parcare cu Plată”, cu un tarif de 2 lei/h.Cine va vrea să stea la lojă, să plătească”, a afirmat viceprimarul Mihai Genoiu, astăzi, la debaterea publică privind impozitele și taxele locale în 2017, organizată la Primăria Craiova.

 

Pe de altă parte, municipalitatea ia în calcul și o taxă pentru nerezidenți, tot prin SMS. Este vorba de o taxă pentru parcarea ocazională al cărei tarif va fi de 1 leu/h sau de 12 lei pe lună în cazul în care șederea este mai lungă.

 

Potrivit conducerii Direcției de Taxe și Impozite Craiova și a Primăriei Craiova, regulamentul este în lucru și urmează să fie postat pe site-ul municipalității pentru consultarea și dezbaterea publică. Modul de implementare și aplicare, precum și tarifele, vor fi ulterior supuse votului Consiliului local. Potrivit directorului Direcției de Taxe și Impozite Craiova, Elena Bonescu, pentru plata prin SMS municipalitatea va încheia un contract cu un operator de telefonie.



75 COMENTARII

  1. #1

    bravo in alte orase este de foarte mult timp

  2. #2

    Si taxa de parcare pentru ce o mai platesc atunci?

  3. #3
  4. #4
  5. #5
  6. #6

    Să facă ceva, că e centrul orașului sufocat de mașini!

  7. #7
  8. #8
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    642

    În sfârșit, s-au prins și ei cum trebuie să rezolve cu problema parcatului aiurea prin oraș. Stiu, vor curge râuri-râuri lacrimile băieților și fetițelor de ” centru vechi”, că ce-o să se facă ei acuma, că dacă plătesc parcarea, nu le mai ajung banii de aperol şpriț, dar asta e, dacă nu-ți permiți, ori nu-ți iei mașină (că nu e obligatoriu), ori nu vii în centru cu ea. Așa e în toate orașele mari din tarile civilizate.

  9. #9

    Iliescu Dragoş si cand pleci de acasa si parchezi prin oras….

  10. #10

    Daca as avea parcari as parca ,nu se merita alta taxa de parcare,tinand cont ca lucrez in centru

  11. #11

    Iliescu Dragoş pai poti parca la subterana direct si nu mai trimiti SMS atunci

  12. #12
  13. #13

    Iliescu Dragoş cati nu au gpl si pe la mall uri prin Bucuresti e plin pe subterane

  14. #14

    In Timisoara si la ora 05 platesti 4 lei pt a parca in fata garii

  15. #15

    Autobuz, tramvai sau taxa, mie mi se pare clar. Cum se poate in alte orase/tari se poate si aici. Poate asa ne dezvatam sa mai parcam masinile direct in magazine/baruri.

  16. #16

    Pai cand parchezi in oras vei plati taxa asta care vor sa o introduca, dar aia 40 de lei pentru ce ii mai platim si eu stau la casa si parchez masina pe proprietate privata, plus ca acum sunt plecat din tara si nici macar nu folosesc masina care sta in curte si totusi ii platesc parcarea…. Si ne mai intrebam de ce prefera lumea sa-si inscrie masinile pe Bulgaria, nu tu Rovinieta, nu tu Vinieta, nu tu taxa de inmatriculare exorbitanta, nu impozit, asigurare mai mica, urmatoarea masina o voi incrie pe Botswana si daca vor taxe le voi plati in moneda lor A.K.A. P*LA. Traiasca PSD, ca ii doare in c*r de noi, platim parcarea de 2 ori si totusi locuri de parcare p*la…

  17. #17
  18. #18
    Member
    Data de inscriere
     15-11-2005
    Mesaje
    104

    Mi se pare o cretinitate. Dc sa platesti parcare din moment ce tu platesti vigneta. Deaia platesti o vigneta ca sa nu mai platesti alte taxe de parcari. Ce rost are sa mai platesc vigneta daca tot trebuie sa platesc cand parchez masina?

  19. #19

    Complet de acord … taxa aia de 40 de lei e abuziva … in situația în care stau la casa ..mașina sta în curte, mă duc la supermarket …e parcare privata, la servici parchez în parcarea instituției, la piata e cu plata … in centru la subterana e cu plata, acum toate parcările din centru o sa fie cu plata … asa ca pentru ce mai plătesc 40 de lei??? Pentru când mă duc din joi în paști la niște prieteni și atunci cu taxiul ca poate vreau sa beau o bere?? Fără supărare dar nu se justifica … vrei sa fie ca în occident sau în alte orașe … scoate taxa de parcare de la impozit și pune parcare cu plata în anumite intervale orare în zonele aglomerate ale orașului … in centru poți sa pui și 24 din 24 nu-i problema, și oferă posibilitatea închiderii parcărilor de la blocuri

  20. #20

    Cum plm sa plătești de 2 ori pentru același lucru ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.