Craiova: Taxele și impozitele nu se majorează. Cu o excepție

Craiova: Taxele și impozitele nu se majorează. Cu o excepție

6.212
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiova a supus, astăzi, dezbaterii publice, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor. Pe scurt, cuantumul lor rămâne, în general, la același nivel cu cel din anul 2016. Schimbări majore sunt în cazul clădirilor și terenurilor lăsate în paragină/neîngrijite, aflate în intravilanul Craiovei.

 

Câteva zeci de craioveni, trecuți de prima tinerețe, au spus prezent, astăzi, la dezbaterea din primărie, unde reprezentanții municipalității au prezentat proiectul privind taxele și impozitele care se vor aplica în 2017. Unii au ascultat, alții au tras și-un pui de somn, iar unul singur – ce-i drept reprezentându-i pe cei din sală – a avut și un set de propuneri, așa cum îi stă bine unei dezbateri… Printre sugestiile președintelui Asociației Pensionarilor din Craiova, s-au numărat gratuitatea privind accesul la Water Park și 2 ore gratuite, pe zi, în parcarea subterană. Cu diplomație, răspunsul venit de la prezidiu a fost că acest gen de sugestii vor putea fi făcute în cadrul altei dezbateri… CLM 1

 

”Trecerea la noul Cod Fiscal a fost preluată destul de bine la noi. Anul 2017 preia în mare parte taxele și impozitele din 2016. Bineînțeles, mai sunt diferențe. Noutatea apare la terenurile și clădirile neîngrijite”, a concluzionat viceprimarul Mihail Genoiu, după prezentarea proiectului de către Elena Bonescu, directorul Direcției de Taxe și Impozite Craiova.

 

Este vorba despre o majorare cu 500% a impozitului pentru clădirile și/sau terenurile neîngrijite situate în intravilanul municipiului Craiova. În prezent, proprietarii care se regăsesc în această situație nu plătesc suplimentar. De altfel, orașul este plin de clădiri aflate în ruine, iar autoritatea locală capătă, prin aplicarea acestui impozit, atributul de a sancționa proprietarii care nu le îngrijesc.CLMI-am lăsat să-și evalueze posibilitățile de reabilitare sau să curețe terenurile. (…) Circuitul va fi destul de lent, nu peste noapte. Proprietarii vor avea timp să facă reparații, după caz, sau să facă demersurile  pentru reabilitare. Vrem ca problema caselor în ruine sau a terenurilor pline de buruieni să dispară ușor, ușor”, a explicat viceprimarul Genoiu.

 

Pentru a stabili care clădiri și terenuri se încadrează  la ”neîngrijite”, la nivelul municipalității va fi constituită o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Direcției Servicii Publice, Poliției Locală, Direcției de Urbanism și ai Direcției de Taxe și Impozite. Procedura privind criteriile de încadrare, modalitățile de notificare a proprietarilor, de constatare, precum și perioada de grație pentru remedierea și intrarea în legalitate trebuie stabilite până la 31 decembrie 2016.

 

La capitolul propuneri, în afară de doleanțele pensionarilor, lista a fost extrem de scurtă. Consilierul local social-democrat Alexandru Bețiu a venit cu recomandarea ca persoanele juridice să beneficieze de o reducere de 10 % pentru clădirile nerezidențiale a căror valoare a fost actualizată în ultimii 3 ani față de anul de referință, de la aplicarea unei cote adiționale de 23% și nu de 33% cum se propune. ”Având în vedere presiunea fiscală și faptul că autoritățile locale susțin și vor să încurajeje investitorii, recomand o scădere de la 33% la 23% pentru clădirile nerezidențiale, ca să susțină investițiile”, a propus alesul local.

 

 



5 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Babalacii la namol
    Stau cu scorojitu gol
    Si se duc la tratament
    Sa si-o bage -n pergament
    Da-i frumos aici
    Ca e plina statiunea de gagi..ci ci

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     24-03-2009
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    216

    Da, gratuitate la tot, la impozit, la intretinere, la transport, la tot, si va intrebatii dupaia ca de ce nu mai sunt bani de pensii,salarii,etc. Pai daca mai toata lumea are gratuitati, tinerii pleaca in afara caci in tara mor de foame (slujesc pe 1200ron), de unde vreti sa mai existe bani de salarii/pensii/etc ??? Si eu am bunici dar nu fac gat

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6194

    va sug pesedeii de bani mai rau ca tantaroaicele infometate de sange vara pe canicula..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  5. #5

    Un loc de veci nu au cerut ? Craiova asta este a pensionarilor, tinerii ce sunt ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.