Liber la pescuit: Permisele din 2011 sunt valabile şi în acest an!

Liber la pescuit: Permisele din 2011 sunt valabile şi în acest an!

1.831
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv şi deţinătorii de autorizaţii de pescuit recreativ pot practica pescuitul pe toate habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au anunţat autorităţile din domeniu. Astfel că, pe o zonă de pescuit autorizată, pescuitul recreativ-sportiv se poate practica atât de membrii asociaţiilor deţinătoare de autorizaţie de pescuit recreativ-sportiv, cât şi de nemembri – bineînţeles, cu respectarea Regulamentului propriu al asociaţiei.

Cât despre pescuitul recreativ-sportiv pe zonele neautorizate, acesta se poate practica numai pe baza permiselor de pescuit emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), cu respectarea legislaţiei în vigoare. “Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ-sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ-sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri. Asociaţiile sunt obligate să permită accesul la resursele acvatice vii şi la pescarii nemembri, cu condiţia ca aceştia să achite tariful pentru pescuit conform Regulamentului propriu al asociaţiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv”, a transmis ANPA.

Noul permis va fi tip card

Este bine de ştiu că permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează de ANPA nominal persoanelor fizice, dar şi de Asociaţiile de pescari sportivi care deţin Autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale. Astfel, cei interesaţi pot suna la sediile filialelor regionale şi la ANPA-sediul central din Bucureşti sau pot accesa programul de primire documente şi eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv, intrând pe www.anpa.ro. Cum ANPA a făcut o propunere de ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării rurale nr. 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ-sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ-sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv, „până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ-sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012”, după cum se arată în Ordinul nr. 297/28 decembrie 2011. Permisele noi vor fi de tip card.

Asociaţii autorizate în Dolj

În Dolj, nouă asociaţii au primit autorizaţie de pescuit recreativ-sportiv. Este vorba de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Dolj (cu zonele de pescuit: Teslui, Terpeziţa, Canalul magistral Dăbuleni, Lacul Cilieni I, II, III, barajul Işalniţa, Lacul Giormane, L. Victoria, Balta Marica, Preajba – Făcăi I, II, III, IV şi Canalul magistral Mălăieni); Asociaţia “Ecopescar” Calafat (zonă de pescuit râul Drincea); Asociaţia Pescarilor Sportivi “Zargan” Dolj – Băileşti (Lacul Călugăreni); APS “Bibanul” Craiova (canalul Ianoş); Asociaţia “Rast 2006” (Balta Rast); Asociaţia Pescarilor Sportivi „Lumaşul” Craiova (Gârla Butoi); Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi “Diana” Dolj – Craiova (Jietul); Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi “Jiul” (balta C0).

Pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ-sportiv, persoanele interesate trebuie să depună la asociaţiile de pescari sportivi care deţin autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale, următoarele documente: o copie a actului de identitate, o copie a unui document justificativ – pentru categoriile de permise cu preţ redus sau gratuite (conform HG nr. 1016/2008) şi dovada achitării la Trezorerie a contravalorii permisului (cod de CONT 20160103).

cvlpress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.