Peste 96% dintre doljenii angajaţi în străinătate prin Eures lucrează în agricultură...

Peste 96% dintre doljenii angajaţi în străinătate prin Eures lucrează în agricultură ca necalificaţi

5.427
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Potrivit datelor AJOFM Dolj, în primele 9 luni ale acestui an 106 persoane din judeţul Dolj au obţinut contracte de muncă în ţări ale Uniunii Europene prin reţeaua Eures, iar 93 dintre acestea au plecat ca muncitor necalificat în agricultură în Spania, la cules de căpşuni, alte 5 au plecat în Danemarca, tot ca muncitor necalificat în agricultură, la cules de mazăre şi căpşuni, şi 4 au plecat în Belgia la cules de salată. Alte patru persoane au obţinut anul acesta contracte de muncă în Suedia – 1 vopsitor auto şi 3 tinichigii auto.

 

Şi în anul 2015 cele mai multe contracte obţinute de doljeni prin Eures au fost tot în Spania, ca necalificaţi în agricultură, la cules căpşuni (86 de persoane din totalul de 109), iar alte 3 persoane au plecat în Danemarca la cules de mazăre. În 2015 au mai fost obţinute locuri de muncă în Germania – 8 persoane – 6 persoane în domeniul hotelier-gastronomic, 2 factori poştali; Marea Britanie – 3 persoane (îngrijitor persoane/infirmier); Suedia – 1 persoană – dulgher; Israel – 8 persoane – construcţii.

 

Doljenii pleacă să muncească în agricultură şi prin intermediul altor firme de recrutare – în Spania, la cules de căpşuni, în Germania, la cules de mere sau sparanghel – însă la nivelul instituţiilor nu există o statistică în acest sens, pentru că multe dintre aceste firme nu sunt înregistrate în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

În evidențele ITM Dolj erau înregistrate 22 de societăţi care aveau ca obiect de activitate selecţia şi plasarea forţei de muncă în străinătate, iar potrivit site-ului instituţiei, numai trei mai sunt active, iar 19 dintre acestea fie nu mai desfăşoară activităţi de plasare, fie au fost radiate.



10 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Si acestea sant locurile de munca create de primarul Craiovei. Doar o mica parte din cele 25000 locuri de munca

  3. #3
  4. #4
  5. #5

    Este vorba de angajarile din strainatate prin EURES, AJOFM. Scrie in corpul stirii despre ce e vorba. Nu e nicio prostie…

  6. #6

    Suntem județ preponderent agricol pentru că industria au distrus-o băieții care ne conduc de 26 de ani , indiferent de partid ,așa că e o știre conformă cu realitatea tristă a acestui județ!

  7. #7

    Trist ,au plecat sa lucreze pamantul in alta parte si la noi sta nemuncit .

  8. #8
  9. #9

    Pai au alta pregatire ? din cioban ajungi chirurg ?

  10. #10

    daca bunicii lor munceau paminturile boierilor parintii lor lucrau la colectiv ei ce altceva pot sa faca problema lor este ca si copii celor ce muncesc in strainatate tot acolo vor ajunge atita timp cit abandoneaza

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.