Teme maxim două ore pe zi până la liceu. Ministrul educației va...

Teme maxim două ore pe zi până la liceu. Ministrul educației va da ordin

7.588
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Teme limitate pentru școlari. Ministrul Educației, Mircea Dumitru va semna un un ordin prin care se va reglementa numărul de ore pe care un elev trebuie să îl dedice temelor de acasă. Maxim două ore pe zi până la liceu. „Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze o elevă sau un elev în afara şcolii, pentru temele şcolii. În momentul de faţă, noi am lăsat lucrurile la rezonabilitatea profesorilor, dar ceea ce se întâmplă este că vacanţele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs, câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Să lăsăm deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi, aşteptăm vara ca să ne relaxăm, să ne odihnim, iar o elevă sau un elev care are şapte, opt, nouă ani, 11 ani, trebuie să lucreze încontinuu în aşa fel încât în septembrie, când ajunge la şcoală, să nu o supere pe doamna învăţătoare sau pe doamna dirigintă şi să vină cu caietul de teme făcute, iar, dacă nu le-a făcut, eventual, să mai primească şi o notă proastă sau un calificativ prost“, a declarat Mircea Dumitru.

 

Numărul de ore pentru teme va fi diferențiat în funcție de vârstă. „Pentru învăţământul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depăşească o oră. Pentru învăţământul gimnazial, creşte gradul la două ore. Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare. Asta este o obligaţie pe care trebuie să o coreleze fiecare dascăl, fiecare profesor, fiecare educator cu ceea ce gândeşte că este cuantumul de rezolvare a unei probleme sau sarcini sau a unei teme. Trebuie să gândească că este un prag, o limită de tolerabilitate pentru un elev care se află la o vârstă foarte fragedă şi care nu poate, nu are capacitatea psihologică şi biologică să se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la şcoală“, a mai spus Ministrul Educației. Acesta a precizat însă că dacă elevii doresc să licreze mai mult acasă o pot face fără nicio problemă.

.



6 COMENTARII

  1. #1

    Așa să fie că bieții copii au intrat în depresie

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    185

    Alta aberatie. Cum normezi asta? Aceeasi tema pe care un elev o face intr-o jumatate de ora, altul o face in doua sau trei ore. Asta o fi rezolvarea problemelor din sistemul de invatamant? Asta trebuie sa fie preocuparea unui ministru, limitarea temelor? Sau functionarea corecta a sistemului pe care il conduce? Sau poate ca asta presupune buna functionare a invatamantului, limitarea temelor, si eu nu inteleg.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?
  3. #3
  4. #4
  5. #5
  6. #6

    Ceva normal in sfarsit si in Educatie..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.