Coșmar la Poșta de la Gară. Cozi interminabile la ridicat colete internaționale

Coșmar la Poșta de la Gară. Cozi interminabile la ridicat colete internaționale

11.550
40
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,40)

Cozi interminabile, frig de îți taie respirația și mai nou zăpadă. Rețeta unei zile de coșmar la Oficul Poștal de la Gară unde se ridică pachete internaționale. Oamenii stau cu orele pentru a-și ridica pachetul, asta deorece procesul este unul anevoios. După ce angajatul poștei găsește coletul și destinatarul semnează, pachetul merge la vameș care trebuie să deschidă și să vadă conținutul, iar dacă este cazul să facă vămuirea.

 

Mai mulți cititori s-au plâns că stau la coadă de ore bune și rândul înaintează foarte greu. „Este cumplit, e frig de mori, sunt udă din cauza zăpezii și coada abia se mișcă. După 20 de minute de frig am abandonat, sper acum să nu îmi trimită coletele înapoi pentru că au deja câteva zile de când au ajuns. Programul este de la 10 la 14:30, iar eu lucrez, nu pot să îmi iau concediu ca să ridic un colet. Norocul, ca să zicem așa, este că lucrez în apropiere și am fugit în pauza de masă, dar nu am nicio șansă așa că o să încerc și săptămâna viitoare“, ne-a scris o cititoare. Nu este singura care se plânge. Craiovenii spun că programul de lucru le pune mari probleme, iar acum frigul este cel mai mare dușman al lor. „Stau de o oră și jumătate la coadă și am reușit să intru la căldură. Nu-mi mai simt degetele de la mâini, probabil că mă considerați nebun că am stat atât la o coadă, dar am avut zi liberă și de săptămâna viitoare cine știe ce o să mai fie. Primesc destul de des colete și am prins cozi, dar ca azi niciodată. Este cumplit, sper să nu se termine programul până ajung în față“, ne-a spus un alt cititor.

 

Reprezentanții poștei spun că problema este una veche, Oficiul de la Gară este singurul din Dolj unde se primesc coletele internaționate, iar legislația îi obligă pe reprezentanții Vamei să deschidă coletele. În plus Vama duce lipsă de personal așa că programul este de doar cinci ore, iar în perioada sărbătorilor numărul coletelor internaționale se mărește foarte mult. „ Activitatea din cadrul Oficiului de la Gară se desfășoară în colaborare cu Direcția Vamală. Acolo ajung coletele din țări extracomunitare și trebuie să treacă prin circuitul vamal, procedura fiind mai greoaie. Dumnealor duc lipsă de personal  și nu pot asigura oameni decât într-un interval de 5 ore, oricum am reușit din noiembrie 2015 să prelungim programul de lucru de la trei ore la cinci. În această perioadă, este un aflux foarte mare de colete, așa se întâmplă de obicei în perioada sărbărtorilor, a promoțiilor, numai astăzi s-au primit 1000 de colete, asta înseamnă că săptămâna viitoare va fi și mai aglomerat. Vameșii trebuie să verifice tot, trebuie să încheie formalitățile legale. La noi, operațiunile sunt simple“, a declarat Cristian Ovidiu Ana, director Oficiul Județean de Poștă Dolj.

 

În cazul în care nu reușiți să ridicați coletele nu trebuie să intrați în panică, reprezentanții poștei au precizat că un pachet rămâne la oficiu 30 de zile înainte de a fi trimis înapoi. Din păcate însă programul nu poate fi pe moment îmbunătățit.

 



40 COMENTARII

  1. #21

    Sefii lor au ramas in urma cu 30 de ani, cand doar cateva persoane primeau un colet extern…Daca sunt aceiasi sefi, e explicabil.

  2. #22

    Du-te si invata carte si o sa ajungi si tu acolo sa lucrezi ! Nu e vina programului, e vina sistemului extrem de prost finantat !

  3. #23

    Iti trebuie vre o 3 4 facultati sa tai o punga cu caterul…sa fim seriosi…

  4. #24

    Vai mortii lor…. posta plii … nu a auzit de serviciul dor to dor … doar la noi in tara tre sa stam ca prostii la asemenea cozi … si pe deasupra mai si platim pt ridicarea coletelor care au transport gratuit … ca doar e romania …

  5. #25

    La noi ca la nimeni …Mai bine totul online și delivery

  6. #26

    Isi bat joc cu de oamenii care si-au cumparat ceva de pe net cu cozile astea de nu se poate. Nici nu vor sa auda sa prelungeasca programul de gravide dar ce sa mai zic de deschiderea inca unui punct!Rusine posta romana, voi luati bani pe coletele astea nu le platiti din buzunar!Inclusiv vama de la statul roman taie chitante in dusmanie si parca ar face o favoare celor care ridica ceva!Chiar ca ar trebui un reportaj de la o televiziune centrala acolo!

  7. #27

    Pai online e si aici frate …. doar ca aici e prostie multa si nesimtire

  8. #28

    E și lumea supărată frate în tara k nu au toți bani , câți ai văzut tu sa zâmbească și sa aibă o atitudine pozitiva?

  9. #29
  10. #30
  11. #31
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1431

    ar putea sa lucreze 8 ore pe zi … ca toata lumea …

  12. #32
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6219

    Ar mai putea sa mai bage inca un vames. Situatia este asa de 2 ani de zile cel putin.

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  13. #33
  14. #34

    Posta romana e la pământ si sa nu mai vorbim de doamnele care nici pana acum nu stiu sa fie drăguțe in timpul serviciului si vb aici de Craiovita

  15. #35
  16. #36

    Ba ai grija, ca iti trebuie una mai mare de 3-4 ori decat gara sa o iei in pl.

  17. #37

    De ce trimiti ba colete cu Posta Romana daca nu iti convine ? Cum fuge multa lume de ei, asa puteti sa fugiti si voi, ori daca va futeti in cur la 10-15 lei in plus, atunci aateapta 3-4 zile sa primesti un colet trantit. si nu mai comenta. Scoateti bani din buzunar daca vreti servicii de calitate, nu cautati si ieftin si bun, ca nu exista. Vrei ceva mai bun platesti mai mult, pana atunci mucless.

  18. #38

    Tu esti in aer băiete ! Si nu ma fut eu in cur pe 15 lei , poate tu te futi ca o lucra Mamata acolo si iti pierzi pâinea de la gura . Din comentariul tau esti un om de mana a doua care te mulțumești cu Kkt-URI . Hai sa trăiești

  19. #39
    0-day Member
    Data de inscriere
     02-12-2016
    Mesaje
    3

    Nu va convine cu posta, scoateti ceva mai multi bani si folositi firmele de curierat rapid, care sunt si mai responsabile, mult mai rapide, si mai de calitate. Nu va mai mancati din fund 10-20 de lei, si acum sa criticati ca nu e buna Posta Romana. Nu va convine nu o mai folositi, asa mi se pare corect. Vrei servicii mai bune si mai de calitate mi se pare normal sa platesti, voi vreti si bu si ieftin, nu prea se poate mai deloc, stiti si voi asta, dar romanilor le place sa faca gargara si sa arunce cu rahat imediat la ceva ce nu le convine, dar defapt nu sunt obligati sa foloseasca serviciile respective. Asa ca va sfatuiesc sa lasati gargara, si sa scoate mai multi bani din buzunare daca vreti ceva mai bun, daca nu, folositi Posta Romana si mucless.

  20. #40
    0-day Member
    Data de inscriere
     20-01-2017
    Mesaje
    2

    Folositi firmele de curier private.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.