Cristian Dobre, patronul Polystart trimis în judecată pentru frauda de la Water...

Cristian Dobre, patronul Polystart trimis în judecată pentru frauda de la Water Park

9.388
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Omul de afaceri Cristian Dobre este acuzat de procurorii DNA Craiova de fraudarea a 1,2 milioane de euro, bani europeni. Fostul președinte al Camerei de Comreț și Industrie Craiova a fost trimis în judecată pentru dare de mită, instigare la infracțiunea de spălare a banilor, dar și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Mai precis, anchetatorii îl acuză că a modificat structura de rezistență a unei clădiri de la Water Park pentru a-și băga în buzunare 1,2 milioane de euro.

 

Conform procurorilor DNA,  la data de 06 februarie 2013, Primăria Craiova a semnat un contract de lucrări pentru realizarea complexului de agrement Water Park cu mai multe firme, printre care și o societate controlată de Dobre. Proiectul din Parcul Tineretului a finanţat din fonduri europene cu o valoare totală de 80.699.200 lei. „În acest context, în perioada 2013-2014, inculpatul Cristian Dobre a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept“, se arată în comunicatul emis de DNA.

 

Cristian Dobre, patronul Polystart, a fost reținut în luna iunie, însă magistrații au decis să fie cercetat în stare de libertate. Anchetatorii au stabilit că Dobre a acţionat atât direct cât şi prin intermediul altor persoane inclusiv pentru coruperea celor care aveau sarcina supravegherii executării construcţiei în conformitate cu contractul de lucrări semnat cu beneficiarul şi contractul de finanţare încheiat cu autoritatea de management. „Tot la iniţiativa omului de afaceri a fost disimulată şi provenienţa unei părţi din suma pretinsă şi primită ca mită de către un diriginte de şantier pentru neexercitarea corespunzătoare a atribuţiilor sale de serviciu, prin încheierea unui contract fictiv de prestări servicii.Urmare a acestei conduite infracţionale, Primăria Craiova şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost prejudiciate cu suma totală de 5.547.055 lei ( aprox. 1.232.678 euro), care reprezintă în acelaşi timp şi un folos patrimonial necuvenit realizat de societatea controlată de inculpate“, se mai arată în comunicatul emis de DNA.

 

Pe lângă Cristian Dobre, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate și  a lui Luis Guiherme Gomes de Almeida, Cezar Răzvan Romanescu, Viorel Florescu, Tudor Răgălie, Mariana Sabău, Gheorghe Gavrilă, Marius Florin Romanescu, Irina Liliana Cojocaru. Dosarul se judecă la Tribunalul Dolj.



13 COMENTARII

  1. #1

    asa da! de aceea nu se mai termina strandul inceput de 8 ani?

  2. #2

    1,2 milioane de euro frauda ? Daca a modificat structura de rezistenta asta se numeste crima cu premeditare.Primaria nu stia nimic de aceste lucruri,Olguta nu are un corp de control care verifica starea lucrarilor din Craiova? Cred ca au fost mana in mana si au impartit banii,nu cred ca patronul de la Polystart facea totul de capul lui fara ca Primaria sa nu aiba cunostinta de aceste fapte.DNA trebuie sa mearga pana la Primarie,acolo este capul jafului din Craiova.

  3. #3
  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    460

    @ Marinescu Olteanu: eu zic ca trebuie sa te angajezi la dna și sa te pui pe treaba, nu-i suficient sa dai cu tifla.

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     01-02-2009
    Mesaje
    158

    Dumnezeu nu da cu parul!Cum iti asterni asa sa dormi!Dixit!

  6. #6

    LA MAI MULTI ANI SA-I DEA DUMNEZEU!

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-11-2016
    Mesaje
    30

    Si asta e om de afaceri ? al carei mafii face parte ratatul asta, numai dupa mutra zici ca e un basit. Cine stie de mafioti politicieni a slujit si a trait dupa urma partidelor politice mafioate.

  8. #8
  9. #9
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6225

    Dupa ce ca au pus complexul ala acvatic in jungla de maimute si indieni au mai si furat bani la greu.. Frumos !!

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-11-2016
    Mesaje
    32

    Asta este, cne poate oase roade. Alcoolgaskaya daca tine cu mafia si o slujeste e normal sa nu pateasca nimic. Solomanache tiganul ca asfalta 70% din Craiova, facu un par nou (in tiganie ce-i drept) si lua si el o spaga de 50 de mii il bagara direct la bulau cu executare. Pai ce sa mai zici ma nene ma, cand incepi sa faci treaba si nu mai esti cu mafia, esti bagat la parnaie.

  11. #11
  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-11-2016
    Mesaje
    17

    Eu cand aud de escrocii astia ca ar fi om de afaceri fac alergie.astia ca el sunt niste jeguri niste hoti si in nici un caz oameni de afaceri.merita sa stea la parnaie sa se sature.

  13. #13
    0-day Member
    Data de inscriere
     20-01-2017
    Mesaje
    1

    Numai borfasi !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.