Craiova s-a „aprins“. Luminițele de sărbători strălucesc peste tot

Craiova s-a „aprins“. Luminițele de sărbători strălucesc peste tot

8.709
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

S-a dat startul sărbătorilor de iarnă. Milioane de luminițe strălucesc în tot orașul. Anul acesta municipalitatea a alocat 1,2 milioane de lei pentru decorul orașului. Sute de craioveni au fost în această seară în centrul Craiovei pentru a vedea orașul strălucind. „Este foarte frumos, orașul este plin de luminițe. Sărbătorile bat la ușă și așteptam cu nerăbdare să văd cum o să arate, mai ales că am văzut că au început pregătirile foarte devreme“, a spus un craiovean.

 

Amenajarea de sărbători a început încă din septembrie. Reprezentanții primăriei spun că s-a început așa devreme pentru că pregătirile din acest an au fost speciale.

Zonele care au fost amenajate festiv sunt:

  • Str. A. I. Cuza și Popa Șapcă;
  • Calea București (de la Universitate până la intersecția cu Str. Frații Golești);
  • Centrul Istoric: Str. Theodor, Str. N. Plopșor; Str. Lipscani, Str. Panait Moșoiu și Piața Frații Buzești, Str. Olteț, Str. Romain Rolland, Str. România Muncitoare și Traian Demetrescu – cu structură autoportantă tip tunel și structură tip cort etc.;
  • Calea Unirii, pe esplanadă, cu tunel de lumini și figurine ornamentale;
  • Calea Unirii, de la ”km 0” până la intersecția cu Str. A. I. Cuza;
  • Fațadele sediilor Prefecturii Dolj, Primăriei Craiova și sediul Palace;
  • Piața Mihail Viteazul și Părculețul de la Mercur;
  • English Park;
  • Platoul parcării subterane;
  • Str. Romul;
  • Pasajul suprateran, ”km 0”;
  • Pasaj subteran;
  • Parc Brazdă;
  • Piața Gării.

 

 

Pe lângă ornamentele și instalațiile luminoase, municipalitatea a mai achiziționat și 300 de brazi naturali, la prețul de 75 lei bucata fătă TVA, de la Regia Națională a Pădurilor – Ocolul Silvic Dej. Oficialii din primărie spun că aceștia vor fi plantați în primăvara anului 2017 în spațiile verzi din oraș.



9 COMENTARII

  1. #1

    In pasaj au pornit lumina? Sau fac economie pt astea de Craciun?

  2. #2
  3. #3

    daca nu aveati luminite ..ce zicea-ti?

  4. #4
  5. #5

    Craiova sa aprins … nimeni nu se prinde …

  6. #6

    Am fost la aprinderea luminitelor, este grozav. Mult mai multe si mai noi decat pana acum . Doamne era o groaza de lume si mirosea peste tot a mancare , muzica country gen Ducu Bertzi , foarte frumos . Iar pasajul, apropo , este si mai luminat decat in anii trecuti.

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6228

    Am fost si eu pe centru. Oribil. Aproape exact ca anul trecut. Un kitch ordinar aceasta iluminare de sarbatori. Nu stiu de ce desteptii au inchis parcarea suprabterana.. cand am ajuns eu la ora 19 si ceva era inchisa …
    In rest aglomeratie si kitch si oameni care postau pe facebook foto si filmulete in centru.. wtf.. oribil..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  8. #8

    Ziceam ca o sa foloseasca luminitele de anul trecut si ca Primaria se gandeste sa faca altceva mai bun si mai durabil cu banii.De exemplu sa faca niste refugii pentru calatori si sa nu mai astepte lumea autobuzul in viscol,ploaie,pe canicula vara.Stiu ca se arunca zeci de mii de euro in buzunarele firmelor de partid,dar vad ca unii aproba acest lucru.

  9. #9
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-11-2016
    Mesaje
    10

    Sunt curios cam cat a costat si daca ceva comisioane s au luat! Nuuuuu,striga dna olguta! Mani pulite,cum zice italianul!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.