Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR vizitează Centura de Sud a Craiovei

Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR vizitează Centura de Sud a Craiovei

5.779
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Sorin Bușe, ministrul Transporturilor, și Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vor efectua, astăzi, la ora 15.30, o vizită de lucru la șantierul centurii sudice de ocolire a Craiovei. Conform unui comunicat de presă al CNAIR, o echipă de specialiști din cadrul companiei va analiza stadiul lucrărilor în vederea recepționării proiectului.

 

 

Cătălin Homor, directorulul general al CNAIR (fostă CNADNR), s-a declarat nemulțumit la ultima acțiune de monitorizare a lucrărilor la Varianta ocolitoare a Craiovei efectuată miercuri, 26 octombrie, din teren. Centura de Sud a Craiovei face legătura între DN 6 Craiova – Caracal şi DN 65 Craiova – Piteşti și este proiect cu impact major derulat de CNAIR. 

 

Reamintim că șeful CNAIR a cerut, la sfârșitul lunii octombrie a.c., supramobilizarea antreprenorului care execută lucrările (asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL România SRL & S.E.C.O.L. S.p.A), nemulțumit fiind de întârzierile apărute în grafic. Asta în condițiile în care, în septembrie, asfaltul turnat în urmă cu doi ani, pe o suprafață de peste o jumătate de km, a fost decopertat din cauza proastei execuții a lucrării. În consecință, termenul de finalizare a lucrării a fost amânat pentru a treia oară. La sfârșitl lunii octombrie, ocolitoarea de Sud a Craiovei era gata în proporţie de 97%.

 

Lucrările au început pe 30 mai 2012, iar ultimul termen pentru finalizarea lor este 21 decembrie 2016. Valoarea proiectului a fost de 35,9 mi­lioane de lei, fără TVA, bani din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Foto: arhivă



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-05-2008
    Mesaje
    12

    ” ocolitoarea de Sud a Craiovei era gata în proporţie de 97%.” ? Aia nu reprezinta nici macar un sfert din „Centura de sud” !!! E doar un tronson de cativa kilometri la care se chinuie de cativa ani buni. O puteti numi „Centura de sud” atunci cand se va inatalni cu cea de nord la Isalnita !
    In concluzie, Ana-Maria Gebăilă , nu mai copia toate ineptiile de pe site-uri ca sa le numesti STIRI !

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    5255

    e gata?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.