Baroul Dolj a suspendat dreptul de a profesa al Alinei Bica

Baroul Dolj a suspendat dreptul de a profesa al Alinei Bica

4.134
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, nu mai poate profesa. Consiliul Baroului Dolj a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-i suspenda Alinei Bica dreptul de a exercita profesia de avocat, asta după ce Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare pentu favorizarea infractorului.

 

Conform articolului 50 din Statutul profesiei de avocat, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive. Decizia Consiliului Baroului Dolj de ieri, este executorie, si urmează să fie comunicată avocatului. Nu este însă definitivă, Alina Bica poate ataca hotărârea în termen de 15 zile.

 

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 8 decembrie a fost şi cel referitor la suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat. S-a apreciat că sunt îndeplinite condiţiile art. 50 din Statut şi, în consecinţă, prin vot, s-a dispus suspendarea„, a precizat decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu.

 

Nu este pentru prima dată când se ia in calcul suspendarea Alinei Bica. Și în primăvară reprezentanții Baroului au vrut supendarea fostei șefe a DIICOT, însă Bica a cerut transferul la București. Baroul Bucureşti i-a respins cererea.

 

sursa foto: magnanews.ro

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.