Un căluț lovit de mașină a fost salvat de la moarte (Video)

Un căluț lovit de mașină a fost salvat de la moarte (Video)

22.768
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mânzul a fost lovit de o mașină în localitatea Ciuperceni și a stat aproximativ 12 ore într-un șanț de pe marginea drumului, cu picioarele rupte. Norocul căluțului a fost că o femeie l-a observat și s-a hotărât să-l salveze. În tot acest timp, iapa a stat lângă puiul ei. 

calut salvat si iapa

 

Salvatoarea, Alexandra Iulia Andreşca, a cerut ajutorul unui medic veterinar din Bucureşti. „M-am hotărât că trebuie sî îl salvez. I-am pus sticle cu apă caldă, l-am acoperit cu pături şi i-am adus de mâncare. Am făcut tot posibilul să poată ajunge la Bucureşti să fie operat şi salvat”, a povestit femeia, care a botezat căluțul ”Lucky”.

 

Iar eforturile salvatorilor sunt dovada că-și merită numele. Medicul veterinar din Bucureşti a fost nevoit să meargă din capitală la Târgovişte pentru a putea face rost de transport. Apoi a venit în Dolj, la Ciuperceni, pentru a lua ”pacientul”. calut salvat salvatoare

 

Are şanse să supravieţuiască dacă a trăit atâtea ore fără îngrijiri medicale. O să fie dus la un adăpost special de cai şi o să îi facem radiografie, iar astăzi ne vom pregăti pentru operaţie pentru a putea să îi fixăm osul unde este fracturat. Are fractură de tibie, însă trebuie să îi facem radiografie. Numai în urma unei radiografii vom vedea dacă are şi alte fracturi. Pentru că a primit lapte cald şi mâncare a reuşit să supravieţuiască, în alte condiţii făcea hipotermie şi nu avea nici măcar o şansă de supraviețurire“, a spus medicul veterinar Rudolf Hofman, de la Dog Rescue România.



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     24-09-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    321

    felicitari Alexandrei…un gest extraordinar !

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     09-04-2014
    Mesaje
    52

    Tot respectul pentru doamna Alexandra Iulia Andreşca ! Daca imi cititi acest mesaj, vreau sa va multumesc pentru gestul pe care l-ati facut! Rar se mai gasesc oameni ca Dvs.!

    Va doresc tot binele din lume!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.