Aproape 100 de medalii rare din colecția Muzeului Olteniei vor fi expuse...

Aproape 100 de medalii rare din colecția Muzeului Olteniei vor fi expuse publicului

2.718
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Rarități medalistice, care au aparținut unor colecții publice sau private remarcabile, aflate în prezent în patrimonial Muzeului Olteniei, precum Colecția „Alexandru și Aristia Aman”, Colecția „Corneliu Bălăcescu”, Colecția „Marius Metzulescu” sau Colecția „Constantin Argetoianu” vor fi expuse începând cu 22 decembrie, ora 12.00, la sediul Secției Istorie-Arheologie, din strada Madona Dudu, nr. 14.

 

Printre cele aproape 100 de medalii care vor fi expuse publicului doljean, şi nu numai, se numără Medalia Inaugurării Academiei Mihăilene, din anul 1838, cea mai veche medalie deţinută de Muzeul Olteniei, Medalia Revoluției de la 1848, Medalia căsătoriei lui Carol I cu Elisabeta de Wied, Medalia Comemorativă a Războiului de Independență, Medalia Inaugurării Podului Carol I, Mărturiile de botez ale Principilor Carol și Nicolae.

 

Potrivit organizatorilor, este pentru prima dată când, în cadrul unui eveniment expozițional, aceste medalii rare și prețioase, unele realizate de artiști de talie europeană precum Wilhelm Küllrich, Anton Scharff, Tony Szirmai sau Frederick Storck, sunt aduse în fața publicului.

 

Expoziția temporară „Medalii rare din colecția Muzeului Olteniei“ va putea fi vizitată la sediul Secției Istorie-Arheologie, din strada Madona Dudu, nr. 14, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00, până la sfârșitul lunii aprilie.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    668

    interesant de vazut

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.