Fostul primar din Malu Mare în fața instanței pentru acuzațiile de tentativă...

Fostul primar din Malu Mare în fața instanței pentru acuzațiile de tentativă de omor

1.339
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Alexandu Dicu, fostul primar al comunei Malu Mare, a fost trimis în judecată alături de alţi şapte inculpaţi pentru comiterea infracţiunilor de de tentativă de omor, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, pe 19 decembrie, începerea procesului după ce au analizat cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi.

Fostul primar al comunei Malu Mare împreună cu alţi şapte inculpaţi sunt acuzați că au bătut şi sechestrat trei persoane în campania electorală din anul 2012. La acea vreme primar în funcție și candidat PSD, s-a bătut cu tabăra PPDD.  Una dintre victime, candidat la consiliul local,  a primit o bâtă în cap și a ajuns la spital în stare gravă, fiind ulterior operat la București. În urma agresiunii acesta a rămas cu o infirmitate permanentă.

 

Scandalul a pornit pe data de 7 iunie 2012, atunci când unul dintre inculpaţi, susținător al primarului Dicu, a fost sunat de fiul său, care i-a spus că a văzut un grup de persoane care aruncau mai multe baxuri de hârtie igenică prin comună cu poza primarului Alexandru Dicu. Pozele erau nsoțite de mesaje precum: „L-ai folosit? Aruncă-l!” sau „Păstraţi comuna curată!”.   Iritat la culme, fostul edil al comunei Malu Mare şi-a pus susţinătorii să îi urmărească pe cei care l-au ponegrit. Au reuşit să îi prindă, iar Alexandru Dicu a fost primul care a lovit cu pumnii şi cu picioarele una dintre victime. „În acel moment, în timp ce se afla pe partea stângă a autoutilitarei, inculpatul Dicu Alexandru l-a dat la o parte pe inculpatul Fugaru Marian, iar apoi l-a lovit cu pumnii pe Iovu Sorin, în încercarea de a-l trage de la volan, fără a reuşi însă. În tot acest interval, inculpatul Dicu Alexandru i-a instigat pe ceilalţi inculpaţi să comită acte de violenţă, exprimându-se în mod imperativ prin îndemnuri de genul: «Daţi-le bă!» sau «Omorâţi-i şi pe ăştia», respectiv prin alte exprimări injurioase adresate persoanelor aflate în autoutilitara marca Mercedes”, se arată în refetaul întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6328

    Primarul hachiko.. Asta e nevinovat ce aveti cu el? Nu vedeti ce fata are?

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.