Alertă de gripă aviară la granița cu Bulgaria

Alertă de gripă aviară la granița cu Bulgaria

7.673
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Gripa aviară din Bulgaria i-a pus pe jar pe inspectorii sanitar-veterinari din Dolj. După ce au fost confirmate focare la Vidin, localităţile care se află pe o rază de 10 kilometri distanţă sunt arent monitorizate de DSV Dolj.  „Recomandăm tuturor cetăţenilor judeţului Dolj să aplice măsurile preventive generale privind biosecuritatea exploataţiilor de păsări şi, respectiv, să anunţe de urgenţă medicul veterinar local, primăria localităţii sau, chiar direct, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, orice caz de îmbolnăvire sau suspiciune de îmbolnăvire, respectiv toate cazurile de mortalităţi la păsările domestice şi sălbatice de care au cunoştinţă“, a declarat Andrei Butaru, director DSV Dolj.

 

În Bulgaria au fost confirmate mai multe cazuri de gripă aviară, trei dinte ele la  exploataţii din regiunea Vidin. Medicii veterinari monitorizează localitățile Ciupercenii Vechi, Calafat, Basarabi, Moreni şi Cetate și le-au recomandat localnicilor să ţină păsările în adăposturi închise şi izolate. De asemenea trebuie evitat contactul păsărilro domestice cu cele sălbatice.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6346

    Nasol frate.. daca o sa ajunga si la oameni o sa vezi filmele cu zombi devenind realitate..

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.