A III-a ediţie a târgului „Made în Craiova” reuneşte cei mai originali...

A III-a ediţie a târgului „Made în Craiova” reuneşte cei mai originali creatori din oraş

558
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Alexandra Oanţă este tânăra care va organiza a treia ediţie a târgului „Made în Craiova”, ce va avea loc în perioada 29 februarie – 1 martie şi 7 – 8 martie, la Filarmonica Olteniei între orele 10:00 – 19:00.

 

Data desfăşurării târgului n-a fost aleasă la întâmplare, deoarece martie este considerată luna cadourilor, iar atunci oamenii caută lucruri cât mai originale şi preferă accesoriile de tip hand-made.

Alexandra se ocupă pentru prima dată de organizarea acestui târg, dar a participat şi la celelalte două ediţii din decembrie, anul trecut. Ideea principală a obiectelor găsite aici este că sunt realizate doar în Craiova. Ea a ales ca Filarmonica să rămână locul în care se va desfăşura evenimentul, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, pentru ca lumea să ajungă să asocieze evenimentul cu o locaţie constantă.

Alexandra nu va fi acolo doar în calitate de organizator, ci va avea şi un stand, unde îşi va prezenta brăţările cu şnur, dar şi tricourile pictate manual. Ea recunoaşte că nu poţi să faci o avere din această activitate, dar îţi poţi asigura independenţa faţă de părinţi. „Preţul unei brăţări porneşte de la 15 lei şi ajunge la 30 lei. Nu m-am îmbogăţit din hand-made, dar la ediţia trecută am avut vânzări destul de bune”, povesteşte creatoarea.

S-au strâns 18 creatori

Printre brăţările cu şnur ale Alexandrei, acolo se mai găsesc şi tricouri pictate manual, haine de designer, fabricate în oraşul nostru, genţi-plic din piele pictate manual, obiecte  quilling (n.r. – arta de a rula hârtia). O studentă la Facultatea de Medicină va fi prezentă acolo, cu produse cosmetice naturale, făcute acasă, iar alte două fete care sunt pricepute în împletirea părului, respectiv în manichiură, vor veni pentru doritoarele care vor o demonstraţie.

„Am încercat să iau legătura cu câţi mai mulţi creatori din Craiova. Cunoşteam o parte dintre ei, dar am mai căutat şi pe Facebook, şi deşi iniţial am spus că vor fi 14, am avut norocul să ne strângem 18”, a mai spus Alexandra.

Organizatoarea nu consideră un dezavantaj faptul că mai sunt şi alţi comercianţi cu tarabele situate în jurul Filarmonicii. Mai mult decât atât, ea este de părere că „Târgul Made în Craiova” are plusul unei locaţii închise, ferită de frig şi care se bucură de o promovare mai bună.

Ea a colaborat, în trecut, cu Mircea Bărbulescu la două prezentări de modă, iar la acest eveniment el va fi prezent prin tricourile pictate manual, la realizarea cărora a participat şi ea alături de colega sa, Mihaela Gherlan. Alexandra Oanţă s-a gândit şi la ediţia viitoare a târgului şi şi-ar dori să aibă loc în perioada Paştelui.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.