Cod portocaliu si galben de vreme rea. Comandament de iarnă la MAI

Cod portocaliu si galben de vreme rea. Comandament de iarnă la MAI

13.905
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

11 județe din sud-estul țării, inclusiv București sunt sub cod portocaliu de ninsori. În alte 15 din sud, centru și est meterolorgii au emis o avertizare de cod galben de ninsori.

 

În intervalul 5 ianuarie ora 22:00 – 6 ianuerie, ora 20:00 vom avea parte de ninsori însemnate cantitativ și local voscolite. „Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei”, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

 

Codul portocaliu va fi instaurat în la noapte, la ora 02:00 până mâine la 18:00. „În Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada”, informează metorologii.  La ora 14 a fost convocat Comandament de iarnă la MAI pentru a se decide ce măsuri se vor lua.

 

 

 



21 COMENTARII

  1. #21
    0-day Member
    Data de inscriere
     02-01-2017
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1

    Ce ziceti ,pe vremea asta sunt sanse sa se tina maine examenul auto la noi in oras ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.