Dolj: Percheziții la persoane suspecte de trafic de migranți

Dolj: Percheziții la persoane suspecte de trafic de migranți

9.088
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

25 de percheziții domiciliare au loc în această dimineață pe raza județelor Botoșani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiș și în municipiul București, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, conform unui comunicat de presă transmis de Poliția Română. Descinderile sunt coordonate de procurorii DIICOT Arad. 

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada august — decembrie 2016, grupul infracțional organizat, specializat în traficul de migranți, pe relația Turcia — România — Ungaria, ar fi introdus fraudulos în țară, de mai multe ori, peste o sută de persoane, cetățeni sirieni, irakieni, turci, afgani și marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinația finală fiind Germania.

 

Pe parcursul activităților investigative, au fost depistate cinci transporturi de migranți, în unul dintre cazuri, 42 de persoane, dintre care 18 minore, fiind găsite ascunse într-o autocisternă. Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere.

 

La activități participă și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Arad și Timiș, inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră Oradea și Timișoara, precum și jandarmi.

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.