CLM Craiova a aprobat introducerea unei noi taxe la factura de gunoi...

CLM Craiova a aprobat introducerea unei noi taxe la factura de gunoi a craiovenilor

10.868
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Consiliul Local Craiova a aprobat, astăzi, introducerea unei noi taxe pentru activităţile serviciului de salubrizare, conform unei OUG privind Fondul pentru mediu, care a introdus în Romania taxa de depozitare pentru deşeurile inerte si nepericuloase în scopul descurajării depozitării, în beneficiul celorlalte modalităţi de gestionare a deşeurilor (reciclare, valorificare etc.). Astfel, pe lângă tariful de 6,72 lei/persoană/lună plătit pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere, craiovenii care au contract cu SC Salubritate vor mai plăti, de la 1 ianuarie 2017, o taxă suplimentară de 2,32 lei/lună/persoană, iar agenții economici/instituții publice – 33,32 lei/mc.

taxa deseuri

 

Taxe pentru deşeuri inerte şi nepericuloase va avea o poziţie separată în factura fiscală înaintată utilizatorilor serviciului de salubrizare şi va fi virată de operatorul activităţii de colectare şi transport deşeuri, SC Salubritate Craiova, către operatorul activităţii de depozitare a deşeurilor, SC ECO SUD SA, în vederea plăţii către Fondul de Mediu.

 

Proiectul de modificare a tarifului pentru activitățile serviciului de salubrizarea nu a trecut fără discuții în ședința CLM Craiova. Consilierii PNL au acuzat Executivul că vrea să pună încă un ”bir” pe spatele craiovenilor și le-au cerut colegilor de consiliu de la PSD și ALDE să voteze împotriva introducerii acestei taxe. De altfel, proiectul a primit, ieri, aviz negativ la Comisia de Urbanism. ”Astăzi, sper ca majoritatea PSD, ALDE, PMP să nu pune un bir în plus craiovenilor. Vreau să înțeleagă toți craiovenii că dacă acest proiect se votează, luna viitoare, factura la gunoi va veni cu 50% mai mult. Să nu careva să spuneți că e o directivă de la UE sau e vreo lege. Nu, este o taxă pusă de Consiliul local. Astăzi se intenționează să băgăm mâna în buzunarul craiovenilor să le luăm peste 2 milioane de euro pentru că o directivă europeană obligă proprietarii de depozite de deșeuri să plătească 80 lei pe fiecare tonă pe care nu o reciclează. Rețineți: nu obligă craiovenii să plătească, nu obligă primăria să plătească, nu obligă Salubritatea să plătească. Chiar dacă cetățenii și Salubritatea ar colecta selectiv, dacă proprietarul depozitelor nu reciclează acest gunoi selectiv, taxa rămâne (…)”, a afirmat consilierul local PNL, Marian Vasile.

taxa deseuri 2

 

Mihail Genoiu i-a cerut șefului Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, Alin Glăvan, să lămurească modul în care se aplică taxa. ”Este o modalitate de calcul (a cantității de gunoi n.r.) atât pentru persoanele juridice, cât și pentru persoanele fizice, raportat anului 2016, colectată de către operator și depozitată în rampă”, a răspuns acesta. Potrivit lui Alin Glăvan, 190.000 de cetățeni vor plăti această taxă.

 

Consilierul local PNL Doru Câplea a cerut lămuriri suplimentare și a întrebat dacă în lege este menționat de cine va fi plătită această taxă și a subliniat, totodată, că, în Comisia de specialitate, acest proiect a primit aviz nefavorabil. ”Această taxă (…) se plătește (…) lunar de către proprietarii sau, după caz, administratorii de depozit”, i-a răspuns Alin Glăvan, reconfirmând, astfel, că, de fapt, nu craiovenii ar trebui să plătească taxa, ci proprietarul depozitului, în speță SC ECO SUD. Totuși, acesta a adăugat că ”până la urmă, cel care produce deșeuri… (trebuie să plătească n.r.). Nu putem să luăm decât un act normativ care ne convine, ci trebuie să-l coroborăm cu celelalte acte normative în vigoare. Eu zic că se respectă legea”, a concluzionat Glăvan.

 

În ciuda argumentelor consilierilor PNL și a avizului negativ primit în Comisia de Urbanism, Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi. Opt aleși locali, cei ai PNL și ALDE, s-au opus.



7 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6448

    Gunoiul a deventi un lux in Craiova WTF.. O familie cu 4 membrii.. 100 lei la gunoi..pe luna Ba mai mult au dat astia din mafia rosie din cosiliul Craiovei sa si fie taxa de gunoi obligatorie care intra direct la fisc pentru cei ce nu au contracte cu salubritatea.. Doar cine e orb si prost nu vede ca tot ce vor astia vor sa suga bani si sa scoata bani chiar si din gunoaie. Pe ei oricum nu-i intereseaza niciun mediu si sub pretextul ecologistilor (care sunt o specie de oameni spalati pe creier si aia cu toate ONG lor finantate din surse obscure) baga taxe.. taxe peste taxe..
    A ajuns metrul cub de moloz sa fie mai scump ca un metru cub de materiale de constructii aka caramizi sau BCA.. ba ma lasi.. pe cine prostesc ei, ei adica ecologistii care fac atata lobby precum si politicienii care le canta in struna.. Pai cum pe cine prostesc. Pe fraierii cetateni care trebuie sa marcheze banu’ pe niste tampenii inventate din pix de unii si de altii.
    Le urez de bine la ecologisti si le urez de bine mafiotilor Italieni care au cumparat depozitul de gunoi de la Mofleni si au facut o carca de bani pe seama lui, poluand intreaga zona.

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    810

    Si o sa mai urmeze si alte taxe ca doar se mareste salariul minim pe economie

    Cosmote 0764607451id:nistor33
  3. #3
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    888

    Voi nu intelegeti! In Romania ai doar obligatii, nu si drepturi! Sau daca avem drepturi, nu ni le cerem…

    Romania este o tara frumoasa...pacat ca este locuita!
  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    207

    ok..si de banii acestia se vor moderniza gropiile de gunoi sau ce?? sau pur si simplu nu le ajung banii sa faca nu stiu ce dracu de proiecte supraevaluate?? Ce kkt de tara!!

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-01-2017
    Mesaje
    39

    „Scoate” psd-ul taxe care nu le sunt in favoare si nu pot fura, si baga altele de unde au acces la furaciune. Astia sunt aia de iti dau 5 lei, si iti ia inapoi 50 lei

    Life is really simple, but we insist on making it complicated.
  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6456
    Citat Mesaj initiat de OVY
    Voi nu intelegeti! In Romania ai doar obligatii, nu si drepturi! Sau daca avem drepturi, nu ni le cerem…

    Romania este o tara in care fiecare cetatean are o gramada de obligatii si in scarba asa …aruncate de catre statul mafiot cateva drepturi insa pe care nu i le respecta nimeni.. so..
    Partea proasta este ca daca nu iti respecti obligatiile te umfla statul de amenzi, recuperari, parnaie sau altele pe cand daca nu ti se respecta drepturile de catre stat.. nu e tras nimeni la raspundere si de foarte putine ori ai sansa de castig.

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  7. #7
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    889

    Ideea este ca taxa asta trebuie platita de cel care depoziteaza gunoaiele pentru ca nu le recicleaza selectiv. Deci nu primaria si nici oamenii nu ar trebui sa o plateasca, ci firma respectiva, pentru ca nu indeplineste criteriile ecologice stabilite la nivel european.
    Adica populatia, ca sa nu stea in gunoi, va trebui sa plateasca incompetenta si incapabilitatea unora…

    Romania este o tara frumoasa...pacat ca este locuita!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.