”Proiectul ORESTE” și ”Norii”, pe scena TNC

”Proiectul ORESTE” și ”Norii”, pe scena TNC

8.260
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova prezintă, în această după-amiază, de la ora 17.00, în Sala I.D. Sîrbu, ”PROIECTUL ORESTE”, după Euripide, în regia Laurențiu Tudor, iar în week-end, 18 și 19 februarie, de la ora 19:00, în Sala Amza Pellea, ”Norii”, de Aristofan, în regia lui Hakob Ghazanchyan.

 

”PROIECTUL ORESTE” este o adaptare colectivă după Euripide, în regia lui Laurențiu Tudor, un spectacol cu Claudiu MihailRaluca PăunHaricleea NicolauCătălin Miculeasa , Laura Dumitrescu .

 

„Proiectul Oreste propune o paralelă între legea datoriei morale și legile și normele sociale. Ideea spectacolului vine să pună în evidență paradoxurile societății moderne prin intermediul textului antic. Sunt puse în funcțiune mecanismele supravegherii, astfel că Oreste și Electra sunt nu doar claustrați până la stabilirea verdictului, ci și sub supraveghere permanentă. Media joacă un rol crucial în contextul actual și ca atare, Apollo, exponentul divinității este reprezentat și el printr-o imagine asociată cu world wide web-ul, care se dovedește a căpăta în zilele noastre atributele divinului: este omniprezent, omniscient omnipotent. Spectacolul vorbește și despre consumerism, superficialitate și îndoctrinarea cu principii New Age, care nu fac decât „să ascundă gunoiul sub preș”, păstrând imaginea bună și făcând abstracție de esență.” (Laurențiu Tudor – regizor)

Trailer spectacol:

https://www.youtube.com/watch?v=6k8I7VTHAog

Norii._Foto_Florin_Chirea

”NORII”, de Aristofan, Regia Hakob Ghazanchian, îi aduce în prim-plan pe Dragoş MăceşanuNicolae Vicol, Angel Rababoc , Cătălin VieruPetra ZurbaCostinela UngureanuErica GhițăMarina CozecaElla Negura, Petrișor Ștefănescu, Cătălin MiculeasaRobert IovanVlad Edițoiu.

 

“Scrisă cu peste 2000 de ani în urmă, comedia lui Aristofan e plină de savoarea calambururilor și a glumelor, constituindu-se într-o critică puternică la adresa educaţiei şi a moravurilor „moderne” din epocă. Chiar dacă Aristofan a trăit cu câteva milenii în urmă, comediile lui rămân actuale. Am impresia uneori, privind la televizor, uitându-mă pe stradă, că problemele oamenilor sunt aceleași. În piesa Norii vedem cât de ușor și cât de repede pot fi schimbați și manipulați oamenii, transformați, până și biologic.

În ultimii 10 ani în care am montat spectacole, nu m-am mai axat foarte mult pe tema spectacolului. În Norii am dorit să redau o atmosferă actuală vremii, o atmosferă fantasmagorică, pentru că fiecare spectacol ar trebui să ne facă să gândim, să lase loc de meditație în noi. Unde trăim? Cum e lumea în care trăim?”, Hakob Ghazanchian.

Trailer spectacol:

https://www.youtube.com/watch?v=n8XRYFjt34Y

 

Foto: Florin Chirea



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.