CJ Dolj a respins o propunere de publicare a contractelor pe site-ul...

CJ Dolj a respins o propunere de publicare a contractelor pe site-ul instituției

5.588
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

 

Un consilier judeţean a propus ca instituţia să publice toate contractele de achiziţie publică, de concesiune de lucrări publice şi contractele de concesiune de servicii încheiate la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, dar şi al instituţiilor subordonate, pe site-urile proprii, însă demersul nu a fost acceptat pe motiv că ar presupune un volum de muncă prea mare și s-ar suprapune cu datele publicate deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 

Alesul judeţean Isidor Răducea a cerut ca CJ Dolj să dea dovadă de transparenţă decizională şi să propună o formulă de proiect privind posibilitatea de publicare a contractelor, care să fie supusă la vot. Conducerea administraţiei judeţene a respins însă solicitare arătând că mare parte din informaţiile de interes sunt publicate deja pe SEAP, iar afişarea lor pe site+ul propriu ar presupune un volum mare de activitate. „Acolo (în SEAP n.r.) sunt date privind obiectul contractului, data încheierii, valoarea, executant şi detalierea acestora. Nu se regăsesc date privind durata şi actele adiţionale la contracte. Noi am propus ca aceste ultime informaţii care nu se regăsesc pe SEAP să le publicăm pe site-ul Consiliului Judeţean, orice persoană putând astfel să aibă acces la informaţiile privind achiziţiile publice, accesând cele două pagini. Considerăm că toate aceste informaţii pe site-ul consiliului judeţean necesită un volum mare de activitate și, în acelaşi timp, ar exista o suprapunere între SEAP şi site„, i-au răspuns reprezentanții CJ Dolj într-o informare.

 

Consilierul Răducea s-a arătat nemulțumit de decizia CJ Dolj și consideră că nu se dorește ”un demers pentru a intra în normalitate”. ”La nivel naţional există consilii judeţene, primării care adoptă aceste măsuri pentru a asigura o transparenţă totală în cheltuirea banului public. (…) Noi avem o conducere la CJ Dolj care nu respectă legea. Până acum 2-3 luni eram singurul consiliu judeţean din România care nu îşi publica procesele verbale de şedinţă. Suntem singurul care nu îşi publică rapoartele de activitate. Avem un regulament de organizare şi funcţionare care nu este nici acesta public şi este neactualizat din 2005, adică de 12 ani. Nici nu ştiu ce pretenţii să mai am. Dacă dumneavoastră doriţi să continuaţi cu această politică ce lasă de dorit, continuaţi. Eu am făcut un demers pentru a intra în normalitate, dar se pare că nu se doreşte„, a afirmat Isidor Răducea, în şedinţa de ieri a CJ Dolj.

Foto: arhivă

 



3 COMENTARII

  1. #1

    Mesaje

    […] Sursa: http://www.craiovaforum.ro/stiri/administratie/cj-dolj-a-respins-o-propunere-de-publicare-a-tuturor-… […]

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6600

    Ar fi culmea sa-si publice la vedere pentru toata lumea micile sau marile hotii si matraseli pe care le fac sobolanii.
    O mica mare matrasala care se vede cu ochiul liber e tampenia de muzeu de sticla din curtea Muzeului de Arta.. facuta de niste mafioti italieni .. bine facuta mult spus.. facuta pe hartie probabil. Alta hotie facuta.. Craiova Capitala Culturala Europeana in 2222 .. Si acolo s-au sifonat bani cu nemiluita.. UN fleac parca conteaza cateva milioane de euro din bugetul Craiovei.. bani dati aiurea.. Craiova Las Vegasul Romaniei.. avem bani cu nemiluita.. N-are rost sa mai spun de cartierul chinezesc.. water parcul tiganesc.. si parcul orasanesc

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  3. #3
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2711

    Cred că unii vor ajunge la pușcărie soon.

    https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.