Caravana Educațională UniversiDay, la C.N. ”Frații Buzești” și ”Elena Cuza”

Caravana Educațională UniversiDay, la C.N. ”Frații Buzești” și ”Elena Cuza”

3.055
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Grupul EDUCATIVA organizează la Craiova, pe 6 și 7 martie, în intervalul orar 9 – 14, Caravana Educațională UniversiDay. Evenimentul este un târg expozițional unde elevii pot afla de la cei 10 expozanți despre oportunitățile de studiu în străinătate și în România, precum și despre oportunități de voluntariat și dezvoltare profesională. Liceele gazdă din Craiova sunt: Colegiul Național ”Frații Buzești” (6 martie) și Colegiul Național ”Elena Cuza” (6 martie).

 

Pentru a fi cât mai aproape de elevi și a răspunde întrebărilor pe care aceștia le au cu privire la ”Ce voi face după terminarea liceului?, Grupul EDUCATIVA organizează în două licee din Craiova un târg al ofertelor educaționale. Cele două licee gazdă sunt Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova (6 martie) și Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova (7 martie). Sunt invitați reprezentanți ai universităților din țară și străinătate precum și reprezentanți ai organizațiilor studențești. Elevii din toate instituțiile de învățământ din județul Dolj sunt invitați să afle direct de la aceștia care sunt programele de studiu pe care le pot găsi la anumite universități, care sunt beneficiile pe care acestea le prezintă și spre ce se îndreaptă proaspeții absolvenți de facultate.

 

Printre expozanții prezenți la Caravana UniversiDay Craiova se numără: The Entrepreneurship Academy (prima facultate de antreprenoriat din România), AIESEC Craiova, British Council, programe de consiliere pentru studii în Europa (EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA), program de consiliere pentru alegerea facultății în România (Opțiuni.ro), Universitatea din Craiova.

 

Mai mult decât atât, pentru elevii care încă nu s-au gândit la ce facultate să aplice după ce termină clasa a XII-a, evenimentul este o foarte bună sursă de informare. Aceștia pot afla ce domenii de studiu oferă universitățile din România și din străinătate astfel încât să aleagă ceea ce este cel mai potrivit pentru ei. Pentru elevii care sunt tentați să aplice la o universitate din străinătate, vor fi prezenți la târg și reprezentanți ai programelor de consiliere. Este important pentru elevi să știe din timp cum anume trebuie să se pregătească pentru a aplica la o universitate internațională, ce costuri implică acest fapt, ce trebuie să conțină dosarul de aplicare și, nu în ultimul rând, cum îl poate ajuta un consilier.

 

La eveniment sunt invitați elevi de la toate liceele din județul Craiova, participarea fiind gratuită, pe bază de înscriere pe www.universiday.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.