Grupările din Olt s-au înfruptat de la Severin

Grupările din Olt s-au înfruptat de la Severin

605
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Gaz Metan Severin şi Alro Slatina sunt grupările oltene campioane ale transferurilor în această iarnă.

 

Severinenii, care ţintesc promovarea, au achiziţionat şapte jucători în această pauză competiţională. Polivalentul Alexandru Dandea, ultima oară la CSM Râmnicu Vâlcea, vârful nigerian Paul Abba, fundaşul localnic Dan Ignat, de la FC Olt, au fost primele mutări ale trupei lui Marian Bondrea. Juniorul Alex Zaharia şi vârful Alex Marin, cu alura lui Rickie Lambert, atacantul lui Southampton cu o medie de 25 de goluri pe sezon, au fost smulşi de la Juventus Bucureşti. Veteranul Silviu Bălace, de la FC Vaslui, a fost lovitura de imagine. Ultima achiziţie: fundaşul stânga Alex Giurgiu, Unirea Alba Iulia, 18 ani.

Firesc, o parte din vechea gardă a fost nevoită să părăsească corabia: Alin Coţan (liber), Daniel Oprea (liber), Laurenţiu Boroiban (liber), Cosmin Cruşoveanu (FC Olt), Paul Irimescu (FC Olt), Alin Vigariu (ALRO Slatina), Rareş Vîrtic (liber), Alin Biţiş (liber), Alexandru Iordan (liber), Mihnea Firoiu (împrumutat la Caransebeş), Bogdan Chirea (împrumutat la Caransebeş).

 

Se reface Ştiinţa
Alro Slatina pare să-şi fi propus să refacă echipa cu care Ştiinţa a promovat în 2006 în A. Jean Niţulescu i-a repatriat în Oltenia pe Robert Săceanu de la FC Snagov şi Gabriel Velcovici de la Gloria Bistriţa. A dorit să-l aducă şi pe Mădălin Ciucă de la Mediaş, dar mutarea a picat. Alţi doi craioveni s-au alăturat echipei în acest mercato: Laurenţiu Boroiban şi Alin Vigariu, ambii venind liberi de la Gaz Metan Severin. Roberto Boboacă de la FC Argeş e un alt nume nou sosit în tabăra aluminiştilor.
Au lăsat locul liber: Adrian Dulcea (liber), Costel Vodiţă (liber), Olivian Surugiu (liber), Marian Dedu (liber).

 

Căpitanul Gazului, la FC Olt
Vreo două zile, FC Olt a ţinut capul de afiş al presei cu o mutare de zile mari: la Craiova! Că a jucat la cacealma conducerea grupării din Piatra Olt, că o fi existat un sâmbure de adevăr contează mai puţin, cert e că mutarea nu s-a concretizat. Rămasă în Piatra, în tentativa de a se salva de la retrogradare, trupa lui Oprescu nu a fost extrem de activă în mercato. A transferat pe posturile deficitare: pe Augustin Chiriţă de la defuncta Victoria Brăneşti la mijloc, iar în centrul defensivei cuplul de fundaşi central de nezdruncinat în era Jerry Gane la Gaz: Cosmin Cruşoveanu şi Paul Irimescu.
La capitolul plecări: Bogdan Chirea (Gaz Metan Severin, revenit după împrumut), Alin Mihai (liber), Georgian Mormolea (liber), Dan Ignat (liber), Alin Ignat (liber), Carlos Burian (liber), Octavian Stuparu (Gloria Bistriţa).

Sursa: oltenia-sport.ro

Vâlcea s-a orientat spre africani
CSM Râmnicu Vâlcea, şi ea echipă aflată în zona nisipurilor mişcătoare, a făcut câteva mutări în această pauză. E vorba de ivorienii Thiandoum Daouda (Arieşul Turda) şi Didier Makhtar. Au mai sosit: Dacian Vizitiu (Oltchim Rm. Vîlcea), Dan Balauru (liber), Jackie Nicolae (UTA).
Alex Vlăduţi e singurul plecat de la Vâlcea, în vreme ce Marius Tomozei şi George Roşca au fost excluşi din lot, urmare a actelor de indisciplină din cantonamentul din Antalya.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.