Craiova: Bugetarii ”sportivi”, în grevă

Craiova: Bugetarii ”sportivi”, în grevă

5.854
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Aproape toți angajații Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Dolj și ai Clubului Sportiv Municipal (SCM) Craiova, membri de sindicat, au protestat, astăzi, timp de o oră, pentru că, spun ei, sunt singurii angajați de la stat care nu au beneficiat de nicio majorare salarială.

 

Protestul a avut loc în fața sediului DJTS. Cei aproximativ 40 de sindicaliști au ales să stea cu spatele către camerele foto, făcând aluzie la faptul că ei înșiși sunt tratați cu spatele de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), care refuză să le alinieze salariile cu cele din restul sistemului bugetar. ”Am o vechime în muncă de 15 ani, am studii superioare, sunt inspector în cadrul DJTS Dolj, și am un salariu de 1.080 de lei, iar asta după majorarea salariului minim pe economie”, a spus una dintre angajatele Direcției.

 

Am protestat împotriva inechităților salariale existente la nivelul instituțiilor din țară, subordonate Ministerului Tineretului si Sportului. Am adoptat, alături de colegii mei, aceeași atitudine pe care MTS a manifestat-o față de noi, respectiv i-am intors spatele”, a precizat Rodica Fota, lider de sindicat, Sindicatul National Sport si Tineret, filiala Dolj. 

 

Protestatarii au purtat banderole albe și mesaje precum ”MTS nu ne întoarce spatele”, ”Sportul Nu trebuie să fie pe ultimul loc”, ”Și noi suntem profesori și medici”.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] zilei Antena 3 DCnews Arges-sport.ro B1 Ziare.com Digisport Hotnews Realitatea.net Craiova Forum Obiectiv Corectnews Agerpress Publisind BNS Servus Punctul Observator de Constanta Realitatea […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.