Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire ale accidentelor de circulaţie

Poliţiştii rutieri continuă activităţile de prevenire ale accidentelor de circulaţie

314
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au organizat şi executat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare. Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă
Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroul Rutier Craiova au acţionat cu aparatele radar atât în municipiul Craiova, cât şi pe tronsoanele de drum din judeţ.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost controlate peste 300 autovehicule, astfel fiind constatate 273 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 31.300 lei în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.
91 conducători auro au fost sancţionaţi pentru nerespecarea regimului legal de viteză, 70 sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, 28 pentru folosirea telefonului mobil şi 10 conducători au fost sancţionaţi pentru depăşiri neregulamentare.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 19 permise de conducere, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:
• S.IONUŢ, 43 de ani, din Craiova s fost depistat în timp ce conduce un autoturism pe Calea Severinului din municipiu, cu viteza de 79 Km/h şi fără a folosi centura de siguranţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 R.
• S.COSTINEL, 24 de ani, din Craiova a fost depistat şi înregistrat cu aparatul radar în timp ce conducea, pe bulevardul 1 Mai, un autoturism având o viteză de 107 km/h. Poliţiştii l-au sancţionat pe acesta c amendă contravenţională, totodată fiindu-i reţinut permisul în vederea suspendării
• Un alt craiovean, P. RĂZVAN a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în municipiul Craiova având o viteză de deplasare de 102 km/h. Şi în acest caz conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.