Unimedical de spart Sanitas-ul în două

Unimedical de spart Sanitas-ul în două

803
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Peste 2100 de sindicalişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, DSP Dolj şi Centrul de Transfuzii s-au rupt din Sanitas şi au înfiinţat o nouă formaţiune sindicală.
Certificatul oficial de naştere al noului sindicat, denumit Unimedical, s-a semnat în week-end, la Filarmonica Oltenia, unde s-au întrunit reprezentanţii salariaţilor din sistemul medical doljean. Noua formaţiune se va afilia Cartel Alfa, rupând orice legătura cu federaţia sindicală Sanitas.

“Nu mai facem parte din Uniunea Judeţeană Sanitas Dolj şi nici din Federaţia Sanitas din România. Organizaţia noastră a decis că a venit momentul să-şi găsească singură drumul şi să urmeze calea democratică şi independentă. Se realizează astfel şi o disociere de Sanitas. Am luat această decizie pentru că, în ultimii ani, aceste structuri sindicale au încetat să mai reprezinte interesele salariaţilor din sistemul sanitar. În al doilea rând, s-a dovedit că unii dintre membrii aleşi în structurile de conducere, aceeaşi de 15 ani, sunt corupţi, iar asupra altora planează aceleaşi suspiciuni. S-a format o castă la nivelul Federaţiei Sanitas din România: în jur de 50 de oameni care hotărăsc pentru 100.000 de sindicalişti. Al treilea motiv este acela că ultimele conferinţe au adoptat statuturi dictatoriale care îngrădesc drepturi constituţionale ale membrilor de sindicat, cum ar fi dreptul la exprimarea liberă, precum şi dreptul de a alege şi de a fi ales”, a declaratvIon Cotojman, preşedinte al sindicatului Unimedical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Sursa: oradedolj.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    1046

    Sa speram ca vor face ce-si propun.
    Dupa parerea mea, nu cred ca afilierea la Alfa ar fi indicata.
    Puterea unui sindicat nu este data de multimea membrilor sai, ci de valoarea lor.
    Un sindicat, chiar daca mic, poate realiza orice isi propune, daca este condus de oameni corecti, hotarati si curajosi.
    Sindicate libere, asta ar fi un lucru mare pentru Romania. Sindicate care sa se ocupe numai de drepturile membrilor lor, nu de politica si afaceri murdare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.